Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de asielindustrie

06-08-2019 10:59

Back to school NL

Beste knuffelaars en advocaten,

Nou, hang de slingers maar vast op!

Bel de bank maar dat je meer rente wilt.

Trek alle verloven voor de rest van 2019 en heel 2020 in.

En zoek alvast drie zielige kindjes uit die bij de Publieke Omroep en in de couranten als mascotte kunnen dienen en die politiek worden geadopteerd door de Joël Voordewinds in de Tweede Kamer.

Want dat kneuterige gedoe met die taxiboten, dat maar enkele tientallen tot honderden nieuwe klantjes per overtocht oplevert en dat telkens een hoop gedoe geeft met die Salvini-gast in Italië, kan binnenkort stoppen.

Ze komen!

Drieënhalf miljoen, ja, dat lezen jullie goed, drieënhalf miljóen nieuwe klanten. Mannen, vrouwen, kinderen.

Tenzij…

Tenzij de EU op de knietjes gaat voor Turkije.

Mijn Turks is niet zo heel goed, maar ik begrijp dat de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu niet zo blij is met de manier waarop de EU-landen met Turkije omgaan.

Iets met geld en visavrij reizen.

Hij zei: “We worden geconfronteerd met de grootste migratiegolf in de geschiedenis. Als we de sluizen openen, kan geen enkele Europese regering meer dan zes maanden overleven. We adviseren hen om ons geduld niet op de proef te stellen.”

Veel duidelijker kan een dreigement niet zijn, toch?

Het blijft wat dat betreft woestijnvolk hoor, die Turken.

Doen wat wij willen, voor de zoveelste keer, of die 3.500.000 Afghanen, Syriërs en Irakezen die nu in ons land verblijven zetten we bij Bulgarije en Griekenland de grens over en dan zoeken jullie het maar lekker uit met z’n allen.

De deal die Angela Merkel en onze Mark Rutte met de Turken hebben gesloten, levert ze blijkbaar niet genoeg meer op.

Stuur nieuw geld, zeur niet meer over stempels in paspoorten, want anders…

De inschatting van die Turkse minister dat in dat geval her en der in de EU wat Merkel-vriendelijke kabinetten gaan vallen, lijkt mij een juiste. En nooit zal Geert Wilders méér in de kaart worden gespeeld dan op het moment dat de Turken inderdaad de sluizen open zetten. In die zin is er voor migratie-kritische partijen heel wat electoraal gewin te behalen als die drieënhalf miljoen tandartsen onze kant op komen.

Maar de echte winnaars zijn jullie.

Hándel!

Groet,

JanD

PS. Als jullie nou echt niet meer weten waar je met de doekoe heen moet: ik weet ook nog wel een goed doel.