U zond in: Waarom ik niet doneer aan Chris Aalberts

08-08-2019 13:49

Chris Aalberts (Screenshot Buitenhof, NPO).

Ik ben altijd een veellezer geweest. Na mijn pensionering zijn daar ook diverse kranten, opiniebladen etc. bijgekomen. Daar valt sinds een aantal maanden ook TPO, Joop.nl, Veren of Lood, etc. onder.

Bij TPO viel Chris Aalberts mij op. Hij volgt FvD één jaar lang om een boek over deze partij te schrijven. Dat sprak mij aan. Uit zijn geplaatste stukken begreep ik vrij snel dat hij geen FvD-stemmer is. Dat is positief in die zin dat het onafhankelijker maakt om vrij te kunnen schrijven. Ook positief is dat de heer Aalberts zelfs vergaderingen van Provinciale Staten volgt.

Maar alvorens te doneren (door schade en schande wijs geworden) ben ik gaan zoeken: wie is Chris Aalberts?

Diverse artikelen gelezen, zijn persoonlijke site bezocht en onvermijdelijk kom je ook op Twitter terecht (@chrisaalberts). Daar schrok ik van de toonzetting van de tweets. Continue herhalingen van tweets voorzien van sarcastische en laatdunkende teksten over deze partij. Reacties van anderen worden belachelijk gemaakt. Hier druipt het genoegen van de journalist af om een partij te bespotten.

Ook steekt de heer Aalberts zijn eigen mening niet onder stoelen of banken. Hoe kun je als journalist dan nog een onafhankelijk boek schrijven? Scherp en kritisch mag en moet. De mening van de journalist is niet belangrijk. Het is toch de taak van een journalist om onpartijdig, gedegen onderzoek te doen waarbij de lezer zichzelf een mening kan vormen?

Waarom ik dit schrijf?

Het is belangrijk dat politieke partijen worden gevolgd in hun doen en laten. Het zijn onze volksvertegenwoordigers die ons land moeten besturen. Die we het vertrouwen ook hebben gegeven door onze stem. Daarom juich ik het toe dat er kritische journalisten zijn die dit voor ons doen. Daarom vind ik het ook oprecht jammer dat er naar alle waarschijnlijkheid geen boek komt over FvD voor alle politiek geïnteresseerden maar alleen voor de tegenstanders. Echt een gemiste kans.

Vanuit mijn kant dus geen financiële steun maar wel een gratis tip voor de heer Aalberts. Stop met twitteren, ga door met vergaderingen bezoeken, probeer onafhankelijk te zijn. Dan komt er misschien een boek dat leesbaar is voor iedereen.

En nee, ik ben geen FvD-lid. Mijn man is sociaaldemocraat en ik christendemocraat. Dat gaat al meer dan veertig heel goed onder één dak.

Hartelijke groeten,

Karin Driessen
Nederweert.