Politiek Buitenland

Directeur gevangenis waar Jeffrey Epstein zelfmoord pleegde overgeplaatst – 2 cipiers geschorst

13-08-2019 21:52

De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft Shirley Skipper-Scott – de directeur van de gevangenis in New York waar Jeffrey Epstein afgelopen weekeinde zelfmoord pleegde – overgeplaatst. Ook zijn twee cipiers verantwoordelijk voor de cel van Epstein geschorst. Dat meldt CNBC dinsdagavond.

Lees ook – Celgenoot Jeffrey Epstein kort voor zelfmoord weggehaald

President Donald Trump zei dinsdag dat hij een ‘volledig onderzoek’ wil naar de omstandigheden rond de dood van financier Jeffrey Epstein in een detentiecentrum in New York. Epstein zat daar in afwachting van een proces wegens aanklachten van seksueel misbruik.

“Ik wil een volledig onderzoek, en dat is wat ik absoluut eis. Dat is wat onze minister doet”, zei Trump tegen verslaggevers in New Jersey. Barr had eerder deze week al gezworen het Epstein-onderzoek voort te zetten, zelfs na de dood van de financier. Hij heeft de inspecteur-generaal van zijn ministerie opdracht gegeven de zaak te onderzoeken.

Epstein, die ooit de voormalige Democratische president Bill Clinton onder zijn vrienden telde, werd op 6 juli gearresteerd. Hij zei niet schuldig te zijn aan de beschuldigingen van misbruik van tientallen minderjarige meisjes.

De miljardair werd zaterdagochtend dood aangetroffen, nadat hij zichzelf blijkbaar in zijn cel had opgehangen.

Dossier – Jeffrey Epstein