BRIEFJE VAN JAN – Aan RTL Nieuws

20-08-2019 09:31

Cadeauwinkel
Beste oud-collega’s,

We kunnen het niet elke dag over illegalen hebben die in Amsterdam hardwerkende ondernemers uit hun pand zetten omdat de heren criminelen besloten hebben het te kraken, hè.

Af en toe iets luchtigers dan de complete vernietiging van die stad door dat linkse zootje dat nu aan het roer staat, vinden de mensen ook wel fijn.

Dus ik wil het met jullie hebben over het bericht ‘Dure zwembadkaartjes schrikken gezinnen af’ op jullie website.

Jullie zeggen serieus ‘onderzoek’ te hebben gedaan en komen tot de conclusie dat Nederlandse kinderen te weinig zwemmen omdat veel mensen het zwembad links laten liggen door de relatief hoge prijzen.

Hoe hoog die prijzen zijn? Gemiddeld voor een gezin met twee kinderen 20,70 euro.

LOL.

Weet je hoe duur een dagje Efteling is voor een gezin met twee kinderen? 172,50 euro (inclusief parkeren).

Jullie ‘onderzoek’ bestond er uit dat jullie een mailtje stuurden naar Nederlandse zwembaden, dat 134 zwembaden reageerden en dat jullie vervolgens een paar ‘deskundigen’ belden voor commentaar. Zoals de onvermijdelijke Maarten van der Weijden.

Ik heb een tip voor jullie.

De komende dagen wordt het weer warmer in Nederland.

Laat drie redacteuren één van die dagen achter hun beeldscherm vandaan komen, geef ze alle drie 5 euro mee voor een zwembadkaartje en 2 euro voor een ijsje en stuur ze met hun kladblokje en mobieltje naar een paar zwembaden.

Wellicht ontdekken ze dan dat er nóg een reden is waarom gezinnen wel drie keer nadenken voor ze een zwembad bezoeken.

Groet,

JanD

PS. Voor De Fakkel in Ridderkerk en dat zwembad in Koewacht zijn ze te laat.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).