ThePostOnline

BRIEFJE VAN JAN – Aan Henk Otten

21-08-2019 09:31

Beste meneer Otten,

Als mijn zes jaar jongere zusje en ik vroeger ruzie hadden, zei mijn moeder op een gegeven moment: “Jij bent de oudste, dan moet jij maar de wijste zijn hè?”

Ik weet niet waarom ik daaraan moest denken toen ik u gisteren samen met Jeroen de Vries en die juffrouw van D66 hoorde roddelen over Thierry Baudet.

Roddelen, ja.

Als je iemand beschuldigt van racisme, overstijgt dat het roddelen niet, als je sterkste voorbeeld is dat-ie dezelfde boeken heeft gelezen als Adolf Hitler. Ik heb ook weleens een opstel van Sylvana Simons doorgeploegd, maar daarmee heb ik nog niet zelf een hekel aan blanke mannen.

En dat Forum voor Democratie sektarische trekjes heeft en Baudet alleen ja-knikkers om zich heen verzamelt, is uit uw mond een grappig verwijt. Ik ken diverse mensen die bij Forum buiten de deur zijn gehouden louter en alleen omdat ú ze niet pruimde en er was maar één man die de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten-verkiezingen samenstelde: u. En toen er mensen die al aan boord waren geëlimineerd moesten worden, deed het héle bestuur dat, ook u.

Het allerzwakste van uw verhaal, en dat van Jeroen de Vries, is wel dat jullie meer dan twee jaar de belangrijkste slippendragers van Thierry Baudet waren – en nu pas de ‘racist’ en de ‘sekteleider’ in hem ontdekken.

Al die tijd zaten Jeroen de Vries en u bijna dagelijks met Thierry Baudet in de Jaguar van de zaak.

Al die tijd vulde u uw zakken, want u ontving hetzelfde salaris als een Tweede Kamerlid én ‘vergat’ blijkbaar af en toe/elke keer wat contante betalingen op partijbijeenkomsten in de partijkas te stoppen.

Back to school NL

Als je ruim twee jaar nodig hebt om te ontdekken dat Thierry Baudet narcistische trekjes heeft, mankeert er echt wat aan je onderscheidend vermogen. Als je ruim twee jaar nodig hebt om er achter te komen dat Forum voor Democratie inderdaad vooral om Thierry Baudet draait, en dat-ie fans heeft die qua leidersadoratie niet onder doen voor de Jessetiers van GroenLinks, dan heb je heel slecht opgelet.

En waar eindigt dit?

U roept: ”racist!” Baudet roept: “Fraudeur!” U roept: “Smaad!”

Twee kijvende marktwijven.

Twee grote ego’s.

En de winnaars heten Geert Wilders en Mark Rutte.

Want het enige dat u echt bereikt, is dat FvD-stemmers die aan het twijfelen slaan, hun heil weer elders gaan zoeken.

Vast niet bij twee verraders die pas na ruim twee jaar hun gouden kooi verlaten en een juffrouw die nog maar net haar D66-lidmaatschap heeft opgezegd.

Groet,

JanD

PS. Zien we u binnenkort nog bij Jinek? Van haar is bekend dat ze ‘Twamp’ en Baudet niet heel erg pruimt. Ik mocht haar gisteren even bewieroken bij Veronica Inside.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).