Binnenland

Amsterdams afvalverwerkingsbedrijf net zo doorgerot als brandweer Amsterdam en GVB

23-08-2019 10:44

Achterstallig onderhoud aan de verbrandingsovens is slechts ‘een rookgordijn’ dat een machtsstrijd op de werkvloer bij de noodlijdende Amsterdamse afvalverwerker AEB verhult, meldt het FD. De grootste vuilverbrander van ons land is ‘al jaren een stuurloos schip’. Het is een komen en gaan van managers. Er heerst ‘anarchie op de werkvloer’ en er is zelfs sprake van sabotage en brandstichting door eigen medewerkers.

Dat zeggen verschillende (oud-)medewerkers en andere betrokkenen met wie het FD op anonieme basis heeft gesproken. Uit de gesprekken doemt een beeld op van een machtsstrijd tussen ‘de witte boorden’ van het kantoor en ‘de blauwe boorden’ in de verbrandingsfabriek. Verschillende betrokkenen vergelijken de verziekte cultuur bij de afvalverwerker met die van de eveneens beruchte Amsterdamse brandweer en het hoofdstedelijke openbaar vervoerbedrijf GVB.

Anp

Lees ook: Niet achterstallig onderhoud maar anarchie, sabotage, brandstichting duwden Amsterdams afvalbedrijf AEB over randje afgrond