Buitenland

Eén dode, negen gewonden bij mes-aanval op metrostation voorstad Lyon

31-08-2019 18:04

Door een steekpartij op een metrostation in het Franse Villeurbanne, bij Lyon, is zaterdag een dode gevallen. Negen mensen raakten gewond, van wie één ernstig, meldt de krant Le Progrès zaterdag. De gewelddadige aanval gebeurde op het metrostation Laurent-Bonnevay in de voorstad van Lyon. Een man gewapend met een mes en een spies voerde de aanval uit bij een bushalte voor het metrostation Laurent-Bonnevay in Villeurbanne.

Update 21.14 – Verdachte is Afghaanse asielzoeker

De politie heeft de verdachte aanvaller gearresteerd en hem in hechtenis genomen voor moord en poging tot moord, vertelde het parket van Lyon. Een politiebron zei dat de man een Afghaanse asielzoeker is, onbekend bij politie en veiligheidsdiensten. Het nationale bureau voor terrorismebestrijding is op de hoogte gebracht, maar heeft de zaak in dit stadium nog niet overgenomen.

Update 18.38 – Negen mensen raakten gewond, van wie drie ernstig, meldt de brandweer

Meer dan dertig hulpverleners zijn bezig om de slachtoffers te helpen, die zich zowel in het station als op het voorplein bevinden. Bus- en metrolijnen zijn stilgelegd en het station is afgezet. Militairen zijn ter plaatse. Een verdachte die een mes bij zich had, is aangehouden.

Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

ANP/TPO