Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Pia Dijkstra

02-09-2019 09:31

Back2Study 2019

Mevrouw Dijkstra,

Aha, daar is de vampier van D66 weer!

Nadat u eerst de organen van twee miljoen laaggeletterden hebt geconfisqueerd met die Wet op de Orgaandonatie, komt u nu met stap twee: een wet die euthanasie mogelijk maakt bij ouderen die ‘levensmoe’ hebben.

Niet omdat u de organen van die 90-jarigen (of begint ‘ouderen’ al eerder, bij 80 of zelfs bij 70?) wilt hebben.

Want aan en in oudjes zit veel minder bruikbaar materiaal dan in iemand van pak ‘m beet 32 die met wat verse steekwonden die zijn toegebracht door een ‘verwarde man’ op de Spoedeisende Hulp belandt.

Nee, dit is een ‘kostenplaatje’-verhaal.

Oudjes kosten klauwen met geld.

Dus als je dan (zoals GroenLinks heeft voorgesteld) iedere bejaarde die in het ziekenhuis belandt verplicht langs een geriater stuurt om ‘samen te bespreken of behandeling wel zin heeft’ (nieuwe heupen zijn duur), kan die meteen even de optie van euthanasie op tafel leggen.

“U hóeft niet met een lange revalidatie in het vooruitzicht terug naar de bejaardenwoning waar u moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, mevrouw Jansen. Er is een alternatief waarbij u nooit meer pijn zult hebben en nooit meer hoeft te wachten tot de Thuishulp uw vieze luier komt verschonen. Wij kunnen u helpen om voortaan rust te hebben.”

Nou, dan hoeft ‘de dokter’ die begripvol zijn hand op haar arm legt mevrouw Jansen maar éven te doen denken aan Mark Klein Essink in Medisch Centrum West en die krabbel is binnen.

 

AOW stopt, pensioen stopt, toeslagen stoppen, druk op de zorg neemt af, huis komt vrij voor ‘nieuwe Nederlander’.

Stem kwijt? Haha, mevrouw Jansen was er overduidelijk eentje van Wilders. Of Baudet. Dat krijg je vaak met die oudjes hè. Die geven ‘de buitenlanders’ de schuld van alles en radicaliseren als een dolle.

De win/win voor D66 druipt er, net als bij de Wet op de Orgaandonatie, weer aan alle kanten vanaf, mevrouw Dijkstra.

U zult uw initiatiefwet uiteraard met dat zalvende smoelwerk van u uitleggen als een uiterst humane daad voor ouderen.

Maar daar trappen de mensen toch niet weer in?

Die zijn toch niet vergeten hoe u bij de Wet op de Orgaandonatie, toen er in de Eerste Kamer om garanties voor nabestaanden werd gevraagd, boos riep: “Garanties geef je op stofzuigers!”?

Toen toonde u even de ware Pia Dijkstra.

Zoals ik al zei: een vampier.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).