Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

06-09-2019 09:31

Back2Study 2019 - always

Beste Jesse,

In de laatste opiniepeiling van EenVandaag nadert D66 jouw partij met rasse schreden.

D66 blijft daar stabiel op 13 zetels, terwijl GroenLinks ten opzichte van de vorige meting twee zetels inlevert en nog maar op 14 staat.

Je voelt zogezegd de hete adem van Rob Jetten in je nek.

Dat lijkt mij in alle opzichten geen aanlokkelijke gedachte.

Maar ik heb een tip voor je waarmee je er voor kunt zorgen dat je weer een forse voorsprong op D66 neemt.

Heeft te maken met een medisch-ethische kwestie.

D66 opende de strijd vorig jaar met de lichaamsleegtrekwet van Pia Dijkstra, de Wet op de Orgaandonatie: 1-0.

Jouw partij nam weer een voorsprong toen Corinne Ellemeet voorstelde om alle ouderen die in een ziekenhuis komen voor een behandeling verplicht langs een geriater te sturen die ze duidelijk kan maken hoe miserabel hun leven eigenlijk is en dat ze nóg een keer iets voor het land kunnen doen door mee te helpen aan een bezuiniging op de kosten van de gezondheidszorg. Je gaat het ziekenhuis zogezegd in voor een nieuwe heup en je komt er uit met een folder over palliatieve sedatie: 1-2.

Deze week nam D66 de leiding weer over toen Pia Dijkstra een wetsvoorstel aankondigde waarin geregeld wordt dat ouderen die er niet zo’n zin meer in hebben niet meer voor een trein hoeven springen, maar gewoon een pilletje of een spuitje bij de huisarts kunnen halen: 3-2.

Eerlijk is eerlijk: toen ik las over haar idee om mensen die alleen nog maar geld kosten actief te laten helpen om er een eind aan te maken, dacht ik: daar kan Jesse Klaver niet meer overheen.

Ik dacht: nog twee peilingen van EenVandaag en Jesse Klaver voelt niet langer de hete adem van Rob Jetten in zijn nek, maar Rob Jetten ging erop en erover.

Maar ik ga je redden.

Het kan in jullie kringen namelijk wél gekker.

Je moet, net als bij die klimaathysterie met dat misbruikte meisje Greta, je inspiratie gewoon weer uit Zweden halen.

Magnus Söderlund is de naam.

Dat is een professor die serieus voorstelt dat we het taboe eens afhalen van het eten van menselijk vlees.

Ik zeg je, Jesse, als GroenLinks kannibalisme in Nederland op de kaart zet als oplossing voor het klimaatprobleem, zijn er zat kipjes die bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen als makke schapen achter je zullen aanlopen.

Maar één ding: van het vlees van wat jullie ‘rechtse mensen’ noemen, kun je beter afblijven!

Die hebben hun hele leven namelijk gewérkt en dat maakt het vlees taai. Begin maar met de beroepswerkelozen, de knullen met knotjes en de jonge kippetjes die achter zo’n Greta aanlopen.

En snel zijn met je voorstel, hè?

Anders is Marianne Thieme je voor…

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me). Waarvoor dank namens mevrouw Dijkgraaf!