‘Ik stoor mij aan sneuneuzen die vinden dat Chris Aalberts vanwege zijn mening moet worden ontslagen’

14-09-2019 18:53

Foto: Pixabay.

Geachte,

Ik schrijf dit naar aanleiding van de ‘bedreiging’ aan het adres van Bert Brussen.

Ikzelf ben sinds tijden fan van de verschillende artikelen die TPO heeft gepubliceerd. Waar ik mij echter aan stoor zijn de verschillende sneuneuzen (ja, sneuneuzen, want een andere term kan ik mij niet bedenken) die de mening zijn toegedaan dat bepaalde schrijvers op deze website ontslagen zouden moeten worden. Dat is je reinste censuur!

Het bekendste voorbeeld is de heer Chris Aalberts. Hoewel ik het vaak faliekant oneens ben met dhr. Aalberts zou ik absoluut niet willen dat hij omwille van zijn mening ontslagen zou worden (we leven verdomme in een land waar vrijheid van meningsuiting geldt) en ook het feit dat een aantal FvD-aanhangers het nodig vindt om dhr. Aalberts te bedreigen en te intimideren vind ik beneden alle peil en daarin staat het dhr. Aalberts volledig in zijn recht om aangifte te doen en ik betreur het ten zeerste dat de bedreigingen zo ernstig zijn dat hij zijn telefoonnummer van zijn website heeft moeten verwijderen.

Waar ik mij verder aan stoor zijn de sneue roeptoeters die het nodig vinden om de TPO voor ‘links’ of ‘extreem-links’ uit te maken, enkel en alleen omdat de website van mening is dat iedereen die zijn mening middels een onderbouwd artikel mag insturen en dat dit mogelijk is omdat de TPO dit toestaat. Het is ronduit belachelijk dat mensen van het ‘linkse kamp’ bij voorbaat verdacht zijn omdat zij geen FvD of PVV zouden stemmen.

Ikzelf ben namelijk een fan van TPO dat mensen zowel de ‘linkerkant’ alsook de ‘rechterkant’ van het politieke spectrum artikelen mogen insturen en dat deze worden gepubliceerd. Dit zorgt ervoor dat het TPO als onafhankelijk medium zo waardevol maakt en dat ik er zelf een enorm fan van ben. Het doel van de artikelen die op dit medium worden gezet is dat mensen aan het denken worden gezet, daarbij zou het niet uitmaken wie het artikel heeft geschreven en wat de politieke voorkeur is van de schrijver zelf. Ikzelf probeer ieder artikel te lezen en datgene eruit te halen wat mijn eigen mening zou sterken of bijstellen.

Het feit dat bepaalde personen die stukken publiceren bij voorbaat verdacht worden gemaakt omdat zij een bepaalde politieke voorkeur zouden hebben vind ikzelf enorm zwak en toont een bepaalde intellectuele luiheid omdat voor de potentiële lezer de persoon in kwestie al zou hebben afgedaan.

Ikzelf sta met een open blik naar de artikelen die op de TPO worden gepubliceerd en ik laat mij niet afschrikken door een prikkelende titel. Ik wil weten wat de schrijver in kwestie voor ogen heeft en wat de argumenten zijn om deze mening te ondersteunen. Als de schrijver van een artikel bij voorbaat verdacht is en gemeden dient te worden zou dat een kwalijke zaak zijn, zoals dat het geval is bij de JOOP, waarvan de TPO daadwerkelijk de kritische tegenhanger dient te zijn. JOOP is een eenzijdig medium waarbij kritische geluiden op iedere mogelijke manier geweerd wordt en reacties gecensureerd worden, waarbij ik alleen maar afkeurend op kan reageren.

Ten slotte wil ik zeggen dat de TPO het goed doet om iedereen die een bepaald artikel, ongeacht diens politieke voorkeur, te publiceren en ik hoop dat de TPO nog vele jaren mag voortbestaan en dat kritische mensen van zowel de rechterkant alsook de linkerkant van het politieke spectrum mag komen om de diverse artikelen te lezen om geïnformeerd te worden.

Was getekend, een enthousiaste lezer en FvD-stemmer die van mening is dat de TPO van groot belang is in de huidige tijd,

Bram Gerritsma