Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

19-09-2019 09:31

KlussenKlussen

Beste Jesse,

Is er een ondergrens aan geloof in de integriteit van politici?

Ik dacht het, toen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt als een soort Laatste der Mohikanen sneuvelde en ook maar gewoon een brave coalitieslaaf was die braaf het stemgedrag van zijn fractievoorzitter ging volgen.

Omtzigt is de hond die het hardst en zeker het langdurigst blaft, maar die op het moment dat er gebeten moet worden een vriendelijke lik in het oor van baas Mark parkeert.

Maar het kan dus nóg ongeloofwaardiger.

Dat is als Jesse Klaver tijdens de algemene politieke beschouwingen de mannetjesmakerij in de politiek gaat hekelen. Het over de politicus als ‘merk’ heeft. En daar afstand van wil doen.

Dat is echt net zo ongeloofwaardig als dat ik zeg dat ik op D66-lijsttrekker Alexander Pechtold gestemd heb bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Of dat ik beweer dat ik de Amsterdamse PvdA-wethouder Sharon Dijksma geloof als ze zegt dat ze afvalondernemer Wim Beelen niet gechanteerd heeft rond de AEB-affaire. Of dat ik mijn handen in het vuur steek voor het feit dat GroenLinks-burgemeester Femke Halsema niks wist van dat illegale wapen in de la waar zij en haar partner altijd de mobieltjes van de kinderen neerleggen als die zijn afgenomen.

Doordat ik de livestream uitzette op het moment dat jij, het vleesgeworden Mona-toetje uit de marketingfabriek van jullie RaRa-terrorist Wijnand Duijvendak, je afzette tegen die mannetjesmakerij in de politiek, heb ik wel een ander dieptepunt van je gemist.

Dat was toen je ging lopen dollen over het drugsgebruik van GroenLinks-leden in het algemeen en de Tweede Kamerfractie in het bijzonder en er hilariteit uitbrak in je fractie.

En dat een paar uur nadat het Colombia aan de Amstel en de rest van het land waren opgeschrikt door een nieuw dieptepunt in de oorlog tussen rechtsstaat en drugsmaffia, de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.

Weer een bewijs dat termen als ‘geschokt’, ‘verbijsterd’ en ‘aangeslagen’ van politici na grote incidenten  met een kilo zout moeten worden genomen.

The show must go on.

Maar nu ik je toch spreek: hoe kijk jij eigenlijk aan tegen het weer in dienst nemen door een GroenLinks-hotshot van iemand die volgens de leiding van GroenLinks een stagiaire van GroenLinks heeft aangerand?

En dit vraag ik dus niet aan het merk Jesse Klaver, want het merk Jesse |Klaver zwijgt er al dik vier maanden in alle talen over, maar aan de mens Jesse Klaver.

Ik ben benieuwd!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).