Media & TV

Eva Jinek naar RTL, gaat samen met Beau van Erven Dorens talkshow presenteren

20-09-2019 16:41

Zegt het AD, dus waar.

Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens om en om de late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen. Jinek (41) begint in januari en tekent een contract voor vier jaar, maakt de zender bekend.

“We zijn enorm blij dat Eva haar carrière als maker en talkshowhost bij RTL voortzet”, zegt Peter van der Vorst, directeur content bij RTL. “Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen.”

Jinek: “Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.”

Anp

Persbericht Eva Jinek:

“RTL biedt mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen.

,In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid om steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.”

Persbericht KRONCRV:

“Vandaag heeft Eva Jinek ons geïnformeerd dat ze de overstap maakt naar RTL. Wij vinden het jammer dat zij ons én de publieke omroep verlaat. Hoezeer we het ook betreuren, we respecteren Eva’s keuze en we wensen haar alle goeds toe.

Eva is in de zomer van 2013 bij ons gekomen en we hebben haar de afgelopen jaren uit zien groeien tot één van de beste journalistieke anchors van ons land. Daar zijn wij zeer trots op. Met een enorme bevlogenheid en een grote persoonlijke drive weet ze dagelijks het beste te halen uit zichzelf en haar redactie. Ze weet haar kijkers elke avond te verrassen en haar gasten te prikkelen.

Naast haar dagelijkse talkshow Jinek hebben wij met Eva twee seizoenen van de reisserie De Verenigde Staten van Eva gemaakt. Ook deze serie werd zeer goed ontvangen door de kijkers. Niet voor niets is Eva de afgelopen jaren onderscheiden met grote televisieprijzen, zoals de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice (2017), Omroepvrouw van het Jaar (2018) en de Sonja Barend Award (2018). Een prestatie waar wij met zijn allen trots op zijn.

Jinek is nog tot en met vrijdag 27 september te zien op NPO 1. We werken hard aan een goed alternatief vanaf volgend seizoen voor dit tijdslot. Hierover gaan we met de NPO in gesprek.”

Eva Jinek krijgt bij RTL niet alleen een eigen talkshow maar gaat ook een aantal andere programma’s maken. Ze gaat onder meer specials presenteren rondom de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar, meldt RTL. Wat Eva nog meer voor haar nieuwe werkgever gaat maken, wordt later bekendgemaakt.

De RTL-directie heeft de afgelopen maanden diverse gesprekken met Eva Jinek gevoerd. Volgens tv-baas Peter van der Vorst waren die “intens en zeer inspirerend”.

In augustus meldde Eva al dat ze in gesprek was met RTL. In het blad LINDA. zei ze dat ze dat “altijd al heeft gedaan, mijn hele loopbaan”. Mede op haar verzoek werd eerder nog bekendgemaakt dat haar talkshow vanaf januari met een halfuur zou worden vervroegd.

Eva’s werkgever KRO-NCRV stelde in augustus zich geen zorgen te maken over een eventueel vertrek.

Anp