Regio

Politiechef Amsterdam breekt vakantie af, vreest meer liquidaties in het Amsterdam van Femke Halsema

20-09-2019 12:54

Politiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vrijdag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de moord op de raadsman van kroongetuige Nabil B. en de eveneens fatale schietpartij in Zuidoost op dezelfde dag, bevestigt zijn woordvoerder een bericht hierover in het kwaliteitsjournalistieke printmedium De Telegraaf.

Paauw besloot meteen terug te komen vanuit de Verenigde Staten toen hij hoorde dat Wiersum was doodgeschoten. Volgens de zegsman werken tientallen rechercheurs momenteel aan de twee zaken. Alle capaciteit is ingezet en er is extra hulp van andere politie-eenheden achter de hand voor het geval zich nieuwe incidenten voordoen.

Anp

De Telegraaf:

“De politie houdt sterk rekening met nieuwe liquidaties na de moord woensdagavond op de oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Die werd in Amsterdam zuidoost onder vuur genomen en overleed aan zijn verwondingen. Het is een bekende van de politie.

De Amsterdamse recherche vreest dat het conflict rond de drugsdiefstal waarbij Maynard betrokken zou zijn geweest, leidt tot veel meer geweld omdat er rekeningen moeten worden vereffend en liquidaties vaak leiden tot reacties hierop.”