Politiek

Prioriteitenwatch: Europese steden willen ‘kunst en cultuur’ ‘diverser’ maken

23-09-2019 12:59

Vertegenwoordigers uit acht Europese steden komen deze week samen in Amsterdam om te kijken hoe ze kunst en cultuur diverser kunnen maken. Deze steden hebben allemaal te maken met groei en daarmee ook met een toenemend aantal verschillende sociale, economische en etnische achtergronden. Gezamenlijk willen ze deze groeiende diversiteit meer tot zijn recht laten komen in de kunst en cultuur van een stad.

Amsterdam neemt het voortouw tijdens de bijeenkomst die dinsdag en woensdag plaatsvindt en waar afgevaardigden uit Dublin, Lissabon, Londen, Riga, Sofia, Tallinn en Vilnius aanschuiven. Het is voor het eerst dat Europese steden samenwerken op dit terrein.

Wethouder Touria Meliani (cultuur) heeft het onderwerp hoog op haar agenda staan. “Ik ben ervan overtuigd dat samen verhalen vertellen en ervaringen uitwisselen voor Europese steden de sleutel is tot het oplossen van lokale, vaak gedeelde, uitdagingen.”

De bijeenkomst is onderdeel van het kennisuitwisselingsprogramma URBACT, waarin Europese steden samen gemeenschappelijke stedelijke uitdagingen oplossen.

Anp