Politiek

VVD-Kamerlid Wybren van Haga wéér in opspraak, wéér met pandjesverhuurbedrijf

23-09-2019 17:37

Het bedrijf van VVD-Kamerlid Wybren van Haga heeft dit voorjaar zonder vergunning bouwkundige werkzaamheden laten uitvoeren aan het Haarlemse rijksmonument Het Essenhofje. Dat meldt Hart van Nederland.

De gemeente liet het werk op 5 april stilleggen, na een tip van een bewoner van het Essenhofje. Een woordvoerder van de gemeente Haarlem laat weten dat Van Haga geen boete heeft gekregen, maar dat er bij een volgende overtreding een dwangsom van 25.000 euro zal worden opgelegd.

Meerdere bewoners, die alleen anoniem hun verhaal willen doen, laten weten dat Van Haga na de bouwstop persoonlijk naar het hofje kwam en op een ‘zeer agressieve manier’ bij hun verhaal kwam halen. “Hij was woest en wilde weten wie de gemeente had gebeld. Niemand durft te praten, we zijn als de dood voor deze man”, aldus een van de bewoners.

Van Haga raakte eerder in opspraak, omdat hij de huurregels in Amsterdam had overtreden. Na een intern onderzoek concludeerde de VVD dat hij kon aanblijven als Kamerlid, maar zich niet langer direct met zijn bedrijf moest bemoeien.

Anp

Lees ook: VVD Kamerlid Wybren van Haga wéér negatief in het nieuws: beëindigt huur invalide oude bewoner.