Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan links Nederland

24-09-2019 09:31

Bol 10-DaagseBol 10-Daagse

Beste Gretariërs,

Hoe dapper was Drew Barrymore toen ze op 6-jarige leeftijd een hoofdrol speelde in E.T.?

Hoe stoer was Christian Bale toen hij op 12-jarige leeftijd in Steven Spielbergs ‘Empire of the Sun’ debuteerde?

Hoe goed was Leonardo DiCaprio toen hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de televisieserie ‘Parenthood’?

Nou, zo moeten jullie Greta Thunberg ook zien.

Een Zweedse actrice die door geldgeile ouders de wereld over wordt gejaagd om toneel te spelen voor iedereen die haar maar een podium biedt.

En ja, ik zei inderdaad ‘geldgeile ouders’. En dat mag ik zeggen. Want ik heb namelijk wél het boek ‘Ons huis staat in brand’ gelezen, waarin moeder Malena Ernman het verhaal van haar gezin vertelt.

Als je dat boek gelezen hebt, dan snap je dat moeder Ernman de motor is achter alles wat Greta doet. Greta is voor kindermisbruikers als haar moeder het ideale instrument om in de schijnwerpers terug te keren. Die waren namelijk gedoofd toen ze stopte als operazangeres en een lachwekkend Songfestival-optreden namens Zweden niet de gewenste nieuwe impuls aan haar carrière kon geven.

Wie kritiek heeft op Greta Thunberg, heeft kritiek op twee ouders (vader is een eersteklas Jan Lul, die naar de pijpen van zijn echtgenote danst) die hun ‘geniale dochters’ van psycholoog naar psycholoog sleepten om maar voldoende etiketjes te verzamelen die hen het predikaat ‘bijzonder’ opleverden.

Lees dat boek en kom dan nog eens met droge ogen beweren dat Greta Thunberg ‘een grote inspiratiebron’ voor je is.

En dat je verbaasd bent dat ze niet naar de Verenigde Staten wándelde.

De vorige Jezus kon dat namelijk ook.

Zo, zijn we nu waar ik heen wilde: de Verenigde Staten.

Kijk dit filmpje:

Bol 10-Daagse

Zonder kromme tenen uitgekeken?

Dan kun je twee conclusies trekken.

De eerste: terug in Zweden moet de ‘Socialnümnden’, vergelijkbaar met onze Kinderbescherming, Greta en haar twee jaar jongere zusje Beate onmiddellijk uit huis plaatsen, want ze kan de door moeder Malena en haar team opgelegde druk psychisch niet meer aan.

De tweede: wat waren Drew Barrymore, Christian Bale en Leonardo DiCaprio destijds vergeleken met dit door de klimaatmaffia ingehuurde kindsterretje eigenlijk een stelletje ongelooflijke prutsers.

Je kunt natuurlijk ook wegkijken en boos op mij worden.

En beweren dat het ‘gemeen’ (of erger) is dat ik Greta Thunberg volstrekt niet serieus neem en zelfs belachelijk maak, terwijl ik een oude witte man ben en zij nog maar een kind is.

Daar zijn sektarische volgelingen goed in.

Als de boodschap ze niet bevalt, gaan ze full focus op de boodschapper.

Maar zolang jullie dat boek niet hebben gelezen, neem ik jullie toch niet serieus.

En daarna nog niet trouwens.

De geschiedenis heeft ons immers geleerd dat ‘idealisten’ die jonge kinderen misbruiken om hun doel te bereiken de wereld weinig goeds hebben gebracht.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).