Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ingrid van Engelshoven

26-09-2019 09:31

GamesGames

Beste mevrouw Van Engelshoven,

Oh ja, u hadden we ook nog.

Minister van (onder meer) ‘emancipatiezaken’ namens D66.

Vandaag probeert u even de schijnwerpers te pakken met een oproep aan speelgoedfabrikanten om ‘rolbevestigend speelgoed in hun collectie onder de loep te nemen’.

U babbelt daarmee in de geest van de Fransen.

In Frankrijk mogen speelgoedwinkels vanaf 2020 geen aparte jongens- en meisjesafdelingen meer hebben. Dus de roze klappertjespistolen voor de meisjes komen gewoon bij de Super Soakers voor de jongens te liggen en de Transformers Bumblebee en de Stinger Battle voor de jongens tussen de Barbie en die homo voor de meisjes.

Winkelpersoneel mag aan klanten die een cadeautje voor een kind zoeken en bij God niet weten wat ze moeten kopen, ook niet meer vragen op het voor een jongen of een meisje is.

En die kant wilt u dus ook op?

SpeelgoedSpeelgoed

In de Normalemensenwereld zeggen we dan: voor welk probleem is dit de oplossing?

Nou, op die vraag heeft u dus ook een antwoord.

Ik citeer uw partijkrant: “Volgens de minister komen vrouwen door genderstereotypen ongewild vast te zitten in parttime banen en kunnen ze zich niet meer persoonlijk en professioneel ontwikkelen. En kunnen ze zelfs, door financiële afhankelijkheid, niet meer weg uit hun relatie als ze dat willen.”

Moet u zelf niet ook een beetje lachen als u dat soort onzin verkondigt?

Veel vrouwen vinden een parttime baantje wel best. Hebben ze ook nog tijd om gezellie dingetjes te doen met de dinnetjes. En voor een cursus mindfulness.

Andere vrouwen ‘kiezen er zelf voor’ om vanwege hun geloof het slaafje van hun man te zijn.

Daar gaat geen Maxi Toys of Intertoys íets aan veranderen.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

Bol 10-DaagseBol 10-Daagse