Politiek

Edwin de Roy van Zuydewijn gaat in hoger beroep tegen prinses Margarita

26-09-2019 13:42

Edwin de Roy van Zuydewijn volgt in 2014 het Tweede Kamerdebat over de begroting van het ministerie van Algemene Zaken. ANP BART MAAT

De rechtbank Den Haag heeft donderdag alle verzoeken van Edwin de Roy van Zuydewijn tegen zijn ex-vrouw prinses Margarita afgewezen. Hij gaat in hoger beroep, laat hij aan TPO weten. Tijdens de zaak kwam aan de orde of de hoogste financiële baas van het Koninklijk Huis, de thesaurier, tegen de rechter heeft gelogen over het inkomen en vermogen van de prinses.

Video – Rechtszaak Edwin de Roy van Zuydewijn tegen prinses Margarita van start

De Roy van Zuydewijn eist al jaren partneralimentatie van zijn ex-vrouw. Het Gerechtshof oordeelde in 2007 dat hij behoefte heeft aan een bijdrage in zijn levensonderhoud, maar ‘dat de vrouw daar geen draagkracht voor heeft’. Prinses Margarita zou volledig aan de grond zitten en moeten rondkomen van slechts 1200 euro per maand.

De directe aanleiding van de rechtszaak is de aankoop van een woonboerderij in Wassenaar voor een bedrag van 1,65 miljoen euro door prinses Margarita, zonder hypotheek. De Roy van Zuydewijn noemt het een van de aanwijzingen dat ze wél over vermogen beschikt, en dat ze dat ook in 2007 al deed.

Lees ook – Edwin de Roy van Zuydewijn doet nieuwe poging om alimentatie te krijgen van prinses Margarita