Politiek

Dit boek mag niet worden gepresenteerd bij vrouwenorganisatie Roermond wegens ‘teveel islamkritiek’

04-10-2019 17:29

Lees op deze doodstille vrijdagmiddag even mee met het immer professionele Limburgse regiokanaal L1. Daar zijn ze er namelijk achter gekomen dat ‘het expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken’ (FAM) te Roermond een op 29 oktober aanstaande geplande boekpresentatie weer heeft geschrapt. Reden: het te presenteren boek De weg naar gelijkwaardigheid! – van een ‘patriarchaal’ economisch, kapitalistisch systeem, naar een ‘post-patriarchale’ sociale en duurzame samenleving!, geschreven door Huub Salman en uitgegeven door Uitgeverij Boekscout, bevat ‘te veel kritische passages over de islam’.

En dat mag natuurlijk niet, kritisch schrijven over de islam, laat staan in de context van vrouwenrechten, want iedereen weet immers dat de islam louter vrede en tolerantie betekent en dat geen wezen binnen de islam zo gelijkwaardig wordt behandeld als de vrouw.

Pikant Limburgs detail is dan weer wel dat bij de genoemde vrouwenorganisatie in kwestie niemand het boek al lijkt te hebben gelezen. De enige reden dat ze de boekpresentatie censureren ligt bij de Roermondse GroenLinks-wethouder Marianne Smitsmans, die het boek in ontvangst zou nemen. Maarja. Mevrouw de wethouder is van GroenLinks en bij GroenLinks is de islam uitsluitend pure liefde en terechte islamkritiek uitsluitend islamofobie dus dan telt de vrijheid van meningsuiting niet meer en moeten islamkritische schrijvers gewoon aan een hijskraan worden opgehangen hun bek houden en beslist geen boeken presenteren.

U moet namelijk weten dat wethouder Smitsmans zelf ‘heel veel moslims kent’ die kennelijk helemaal niet vrouwonvriendelijk denken of vrouwen minderwaardig zien aan mannen want al die moslims ‘staan heel anders tegenover vrouwen’. En als één GroenLinks-wethouder moslims kent die ‘heel anders tegenover vrouwen staan’ dan is het als vanzelfsprekend verboden om in een boek waarheden als koeien inzake de man-vrouw verhoudingen binnen de islam te benoemen en zijn de boekverbrandingen nooit heel erg ver weg.

Dat FAM-directrice Annick Teeuwen doodleuk tegen L1 beweert zelf ‘het boek niet te hebben gelezen’, maar wel op bevel van de wethouder de presentatie censureert ‘want teveel islamkritiek’, zegt wel iets over de ‘expertise’ van dit ‘vrouwencentrum’. Waren wij een moslima die werd onderdrukt door haar man dan zouden wij overal hulp en expertise zoeken behalve bij FAM in Roermond.

Het boek in kwestie kunt u hieronder bestellen. Het zou overigens terecht zijn als het, inshallah, een bestseller wordt want met dit soort gratis reclame en marketing kun je als auteur en uitgever alleen maar staan juichen om zoveel dichtgetikte, regenteske en vrijheidshatende GroenLinks-arrogantie.