BRIEFJE VAN JAN – Aan Peter R. de Vries

14-10-2019 09:31

ReizenReizen

Beste Peter,

Bedankt!

Ik was al bang dat ik de nieuwe werkweek moest beginnen met een briefje aan D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

De man die niet kan wachten tot de moffenhoertjes 2.0 door de Nederlandse regering worden teruggehaald. Jeweetwel, die vrouwen die hun mannen achterna reisden naar Syrië om moordend en rovend namens Islamitische Staat een kalifaat te stichten. En die één D66-rechter en een voorarrrest van een paar maanden later in Nederland weer worden herenigd met hun kinderen, die door een paar goedgelovige zijden sokken van de Kinderbescherming een tijdje bij opa en oma waren ondergebracht. In afwachting van de man en vader overigens, want voor veel IS-‘strijders’ geldt: hij is niet dood, hij leeft.

Je week beginnen met Sjoerd Sjoerdsma, die liever zeventien miljoen Nederlanders in gevaar brengt dan dat hij een paar honderd gehersenspoelde broedmachines lekker aan Assad laat overdragen, dat stemt niet vrolijk.

Maar gelukkig hebben we jou nog.

Soms ben je ook maar een gewone zeikstraal.

En dan twitter je: “Maak met Transavia een vlucht van ruim twee uur…. echt geen millimeter beenruimte, middenstoel, compleet klem. Ik verbaas me er steeds over dat dit is toegestaan. Een regelrecht gotspe is het telkens omgeroepen: ‘We hope you will enjoy your flight…’.. Dan heb je wel lef, zeg.”

Met daarbij een foto van je twee gespreide benen. Die te linker- en rechterzijde ook nog ruimte inpikken van je medepassagiers.

 

Eens een manspreader, altijd een manspreader, nietwaar?

Als ik zoiets zie, dan kun je me wegdragen, Peter.

Ik vraag me dan af hoe ging, want ik vlieg ook weleens met Transavia.

Ik probeer altijd zo vroeg mogelijk te boeken, want dat scheelt enorm in de prijs. Jou zal het niet uitmaken of je 59 euro betaalt voor een enkele reis of 234 euro, maar mij dus wel. Vliegen is toch kut, dus laat het dan maar zo goedkoop mogelijk zijn.

Maar stel dat dat in jouw geval niet kon.

Dan is er nog een ander moment waarop je het leed iets kunt verzachten: bij het inchecken. Dat kan bij Transavia 30 uur van tevoren. En dat gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. En niet volgens het principe ‘als Peter R. komt, Peter R. maalt’.

Als je dan alleen reist (doe ik ook regelmatig) en je hebt een ‘middenstoel’, dan ben je gewoon een slome doos.

Maar stel dat jij 30 uur van tevoren je ticket nog niet had geboekt.

En stel dat er geen tickets bij een andere maatschappij te koop waren voor dezelfde bestemming met extra beenruimte.

Dan kun je gewoon twee uur dat kleine ongerief accepteren en niet gaan lopen jankmuilen op Twitter.

Gelukkig zijn jouw driften soms sterker dan je verstand groot is.

En dan laat je heel Nederland even meegenieten van de werkelijk schandálige misstanden bij de firma Transavia.

Dan is de grote Peter R. de Vries weer even dat verwende kutkind van de directeur van de kruitfabriek in Muiden dat zijn zin niet krijgt (over misstanden gesproken).

Dank voor de lach!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).