Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Dilan Yesilgöz

15-10-2019 09:31

HuishoudenHuishouden

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

Beste Dilan,

In de 42 jaar tussen jouw geboorte in Ankara en vandaag zat de VVD 31 jaar in het kabinet, waarvan de laatste negen met een VVD’er op de hoogste post.

Me dunkt dat dat lang genoeg is om al je ‘idealen’ te verwezenlijken.

De bontkraagjestoon waarop jij keer op keer je eisenpakket de wereld in twittert om de daadkracht van de VVD te laten zien, komt dan een beetje vreemd over. Eén Özturk in de Kamer lijkt me wel genoeg.

Gisteren was er weer zo’n momentje.

“Een lange gekoesterde wens van de VVD. We gaan tuig dat denkt onze agenten en hulpverleners te kunnen belagen niet meer laten wegkomen met een taakstraf. Wat wel? De bak in!”, twitterde je stoer.

Toen een paar uur later het Friese PvdA-Statenlid Jaap Stalenburg vroeg of dat ook gold voor de Groningse boeren, voelde je nattigheid.

“Waarom zou je die apart willen zien Jaap?” vroeg je hem.

Stalenburg, die sinds zijn terugkeer in de moederschoot van de rode familie alles doet om Lodewijk Asscher te pleasen, voelde dat hij beet had. ‘Dan maar geen cappu of lichte lunch met Dilan’, dacht hij, en hij kopte ‘m in.

 

“Ik zie net de beelden. Passen binnen wat jij hier stelt. Ik begrijp dat we het eens zijn?”

Waarop jij antwoordde: “Begrijp suggestieve toon niet helemaal, maar ja dus.”

LOL.

Het VVD-geblaat ‘Wij zijn trots op onze boeren’ verandert in drie tweets in ‘De bak in met de boeren!’

De VVD-woordvoerder Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer wil Groningse boeren de bak in. Net als het Friese PvdA-Statenlid voor Wadden, onderwijs, sport, recreatie en toerisme.

Dat de posities maar even duidelijk zijn.

Gaan we nu even naar de feiten.

Toen je het zo hartstochtelijk eens was met PvdA-Statenlid Stalenburg, had je toen de beelden gezien?

En dan doel ik vooral op die boer die een politiepaard zou hebben aangereden.

Want dat iemand die een deur beschadigt of een hek kapot rijdt een prent moet krijgen, daarover geen misverstand. Wie schade maakt, moet de schade vergoeden.

Maar die boer die een politieagente te paard met zijn tractor zou hebben aangereden, heb je die beelden gezien?

Hier komen ze:

 

 

Niet goed te praten dat hij 3 kilometer per uur bleef rijden toen het paard voor zijn trekker opdook en heel misschien het linkerachterbeen raakte (ja, paarden hebben benen), maar is dit nou ‘belagen van een agent (en paard)’?

Vind jij echt dat deze boer de “De bak in!” moet?

Zijn de PvdA en de VVD het er echt over eens dat die boer (die net zoveel van alle paarden houdt als de gemiddelde stadsvrouw van haar particuliere blaffende kuttenlikkertje) de bak in moet?

En waar dacht je dan aan?

Spaanse toestanden? Negen jaar, na een politiek proces (daar heeft de VVD met Wilders en de blokkeerfriezen inmiddels goede ervaringen mee)?

Of Turkse toestanden? Levenslang meteen maar, uitgesproken door een Erdogan-rechter, desnoods zonder een proces?

Weet je wat ik nou nooit lees?

‘Wij zijn trots op onze politici’.

Weet je hoe dat komt?

Door ordinaire kakelkippen zoals jij.

Groet,

JanD

PS. Even ter voorkoming van misverstanden: die boer voor straf laten schoffelen, lijkt me een prima straf. Vier uur, inclusief cappu en lichte edoch lange lunch.