Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de boeren

16-10-2019 09:01

TuinTuin

Beste boeren,

Allemaal hopen ze dat jullie vandaag in de fout gaan.

De politici. Die willen jullie graag wegzetten als criminelen, zodat ze jullie verhaal kunnen negeren.

De soldaten. Die worden vandaag voor het eerst door het kabinet ingezet tegen de eigen bevolking en kunnen na voornamelijk uitwedstrijden in Afrika en het Midden-Oosten eindelijk eens hier laten zien dat die jongens en meisjes van de M.E. maar pussies zijn.

De kruipmedia. Die willen graag beelden waarop jullie strafbare feiten plegen, zodat ze jullie kunnen tonen als domme tokkies.

De beroepsactivisten. Die willen graag huiliehuilie doen over het feit dat jullie wel het verkeer mogen ontregelen en zij boehoehoehoehoe altijd met ‘repressie’ worden geconfronteerd.

De opiniepanels. Die willen dat hun verzonnen ‘Steun voor boeren neemt af’-persberichtjes íetsje geloofwaardiger worden.

De emancipatiebeweging. Die vindt dat vrolijke beelden van allemaal blanke mannen op trekkers onze kinderen een totaal verkeerd wereldbeeld geven (en weet niet dat moeder de vrouw vandaag thuis de tent runt, want die bleekscheetjes hebben nog nooit een boerderij van binnen gezien).

Tineke Ceelen van Vluchtelingenwerk Nederland. Die stond op 1 oktober in de door jullie veroorzaakte file en dat zinde de koningin van de vluchtelingenindustrie maar niks, dus die wil bloed zien.

En natuurlijk Gordon. Die vindt dat het nu wel lang genoeg niet over Gordon gaat.

Dus gebruik je verstand. Geef de hulpdiensten ruim baan. Verniel geen persoonlijke eigendommen van mensen. Rijd geen paarden dood.

En tenslotte: laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar van ’t bos, de schillen en de dozen.

Succes!

Groet,

JanD

PS. En een liedje van Harry Pater:

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).