Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ans Boersma

18-10-2019 09:31

BabyBaby

Beste Ans,

Men vraagt (nou ja, ik vroeg), jij draait.

Advocatenkantoor Prakken d’Oliveira, bekend van het vertegenwoordigen van een aantal NSB’ers in het politieke proces tegen Geert Wilders, heeft bekend gemaakt dat jij de Nederlandse staat (lees: de belastingbetaler) aansprakelijk stelt voor het leed jou aangedaan.

Je kunt nooit meer als correspondent in Turkije aan de slag omdat het Openbaar Ministerie bij de Turkse overheid bekend maakte dat je een terroristenliefje was geweest. En naast inkomensschade wil je nu ook graag je ‘reputatieschade’ vergoed zien.

Als ik dat lees, kun je me wegdragen, Ans.

Je schreef in anderhalf jaar tijd, geloof ik, 41 stukkies voor het Financieele Dagblad, dus laten we niet doen alsof door je uitzetting uit Turkije opeens een glansrijke carrière met goedgevulde bankrekening in de kiem werd gesmoord.

Nog hilarischer is de claim dat je ‘reputatieschade’ hebt geleden. Je had buiten de FD-redactie geen enkele reputatie. En je staat nu bekend als het naïeve grietje dat zich door een doortrapte terrorist liet misbruiken om een vervalste visumaanvraag te fabriceren waarmee hij in Nederland misschien wel een terroristische aanslag kon gaan plegen.

Het lijkt mij inderdaad verre van prettig om als een onnozel terroristenliefje door het leven te gaan.

Maar volgens mij is dat niet de schuld van de Nederlandse staat, maar heb je zelf geloofd in de mooie praatjes van Aziz A., die nog altijd vast zit op verdenking van terroristische activiteiten.

Je kansen op een pot met belastinggeld lijken me verwaarloosbaar, maar dat je de belastingbetaler wilt laten opdraaien voor je eigen stomme fout, zegt veel over jouw mentaliteit.

Dader in de slachtofferrol, we zien het helaas steeds vaker.

Sterker, we zien het dagelijks.

Want het persbericht van Prakken d’Oliveira was nog maar net naar het ANP verzonden of het werd bekend dat een andere advocaat die goed en kwaad is gaan verwarren namens 23 ‘Nederlandse’ kalifaateskimo’s eist dat ze door de Nederlandse staat worden teruggehaald uit Syrië. Met hun 55 kinderen uiteraard.

Ook allemaal ‘slachtoffers’ natuurlijk. Want toen ze hun man achterna reisden naar islamitisch oorlogsgebied hadden ze echt géén idee dat ze het doorsnijden van kelen, het schieten in ruggen en het verbranden van levende mensen gingen steunen. Ook alleen maar verliefd op de verkeerde, net als jij.

Of zij na hun terugkeer net als jij ook nog schadevergoeding willen, weet ik helaas niet.

Maar 2400 euro netto per maand aan uitkeringen en toeslagen die een beetje slimme vrouw in ons land krijgt, gaan ze ongetwijfeld na hun vrijspraak wegens gebrek aan bewijs wel ophalen.

Kun jij mij uitleggen wat het echte verschil is tussen jou en die IS-kippen?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).