Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Carlo Verhaar

19-10-2019 09:31

KlussenKlussen

Beste meneer Verhaar,

Toen ik even ging opzoeken wie toch die wethouder in Deventer is die het locale Sinterklaascomité op verzoek van beroepsactivitist Jerry Afriyie chanteert, kwam ik bij u uit. U schreef de ‘Raadsbrief’ waarin u meldde dat Kick Out Zwarte Piet de regels bepaalt in Deventer. En D66-burgemeester Ron König is uw katvanger.

Op de website van de gemeente Deventer schrijft u over uw achtergrond: “Ik vind het een voorrecht om wethouder te mogen zijn in Deventer. Als politicus probeer ik altijd om idealen te vertalen naar werkbare, pragmatische oplossingen. Dat doe ik in overleg met de vele betrokken mensen die onze gemeente rijk is, en samen met deskundige en bevlogen ambtenaren. Dat geeft me energie, zo kunnen we samen bouwen aan de toekomst van Deventer.”

Gaap.

Aan persoonlijke informatie deelt u: “Carlo Verhaar is getrouwd met Hester en woont op de Worp.”

Supertof!

En daarna wordt duidelijk waarom u zich aan chantagepraktijken schuldig maakt: u bent er eentje van Jesse. “2018-heden: wethouder van GroenLinks”.

Aha.

Dat verklaart waarop u zonder overleg met de gemeenteraad van Deventer heeft besloten dat het Sinterklaascomité dit jaar minimaal 33 procent en volgend jaar mininmaal 66 procent van de Zwarte Pieten moet vervangen door zogenaamde roetveegpieten, omdat u anders de subsidie van 12.500 euro intrekt.

U beslist even in een achterkamertje dat een afstammeling van Ghanese slavenhandelaren en zijn gevolg hun zin krijgen. Die Jerry trekt van subsidiegeld langs alle Nederlandse gemeenten met een lulverhaal over de ‘racistische karikatuur’ van Zwarte Piet en treft daar mietjes zoals u die meteen knipmessen voor zijn dictaat. En als-ie de kans krijgt, verkoopt-ie meteen een lespakket voor de scholen. Dat spekt namelijk weer de kas van de stichting die hij samen runt met Mitchell Esajas, die andere kwezel die nu al een paar jaar zijn zakken vult met blankenhaatactivisme.

Aan normale politici zou ik vragen of ze niet door hebben dat ze grandioos in de maling worden genomen door die Nederland-haters die gewoon een slim business modelletje hebben bedacht.

Maar ja, u bent van GroenLinks.

Zolang de overige collegepartijen, Gemeentebelangen, de PvdA, het CDA en D66, u niet terugfluiten, kunt u gewoon doorgaan met uw chantagepraktijken.

En verder lijkt me dat dat Sinterklaascomité in Deventer niet moet buigen, maar gewoon even die 12.500 euro die tot nu toe van de gemeente kwam via crowdfunding moet binnenhalen.

Het is even wat meer moeite dan je hand ophouden bij de gemeente.

Maar vrij zijn is zoveel fijner dan slaaf.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).