BRIEFJE VAN JAN – Aan Eva Vlaardingerbroek

22-10-2019 09:31

ReizenReizen

Beste Eva,

Jij schreef op de website Opiniez.com een open brief aan de rechters die de Somalische vlogger Khalid F. bestraften met 20 dagen cel, 60 uur werkstraf en een schadevergoeding van 750 euro voor de vrouw die hij verkrachtte.

Je vond de straf te laag.

Dat had je niet moeten vinden, begreep ik uit nogal felle reacties uit een duister hoekje op internet, waar zich zo nu en dan witte mannen van middelbare leeftijd als Joshua Livestro (Jalta), Chris Aalberts (Noordhollands Dagblad), Sidney Smeets (Spong Advocaten), Paul Verspeek (Radio Rijnmond), Piet Lekkerkerk (ex-Vorsten, LOL), Hans Maarten van den Brink (huisman annex subsidiejunk) en doorgaans ook Hans Laroes (stagebegeleider Publieke Omroep) verzamelen.

Ten eerste niet omdat je weliswaar meester in de rechten bent, maar geen strafrechtadvocaat. Dus wat weet jij nou van strafrecht?

Ten tweede niet omdat je vader ook weleens wat schrijft wat de heertjes niet welgevallig is. Dus jij komt uit fout zaad!

Ten derde niet omdat je een Franse vriend hebt die nogal rechts is. Dus jij bent een racist, fascist en hadden ze je al de achternaam ‘Braun’ gegeven?

Ten vierde niet omdat je in Leiden bij Cliteur en Ellian rechtsfilosofie studeerde. Dus. Dan. Weet. Je. Het. Wel.

Ten vijfde niet omdat je FvD’er bent. Dus dan sta je achter elke scheet die Thierry Baudet laat en Thierry Baudet is fout, dus jij bent fout.

Ten zesde niet omdat je ooit geïnterviewd bent voor De Telegraaf door Wierd Duk. Dus áls je in de Tweede Wereldoorlog geleefd had, nou, dan weten we het wel!

Ten zevende niet omdat hun hoofdactivist, Chris Klomp, bij gebrek aan een gerenommeerd podium, op zijn eigen website in een blogje uitlegde dat jouw column ‘niet klopt’. Dus dan hoor je het eens van een échte deskundige, iemand met een heus diploma van de School voor de journalistiek.

Ten achtste niet omdat je 23 bent. Dus wat weet jij nou van het echte leven?

Ten negende niet omdat je een vrou…

Wacht, ik vat het even samen.

Het feit dat je een vrouw bent, is namelijk niet zo heel erg. Ze kunnen vrouwen doorgaans prima handelen. Ze vinden Sheila Sitalsing bij die club van middelbare witte mannen allemaal hartstikke negerenswaardig en over slachtofferschapsuitbater Asha ten Broeke komt ook geen kwaad woord uit hun twittervingertjes.

Het gaat om jouw hele pakket.

Hun ware aard kwam eigenlijk het best naar voren in dat blogje van die Klomp.

Die schreef over jou dat je “een soort Joost Niemöller” bent, “maar dan wel prettig om naar te kijken”.

Toen tot zijn hamsterhersentjes doordrong dat dat nou het pure seksisme is waar fatsoenlijke mensen zich tegen afzetten, haalde hij dat “maar dan wel prettig om naar te kijken” weg.

Niet met het argument “had ik niet moeten doen, doe ik bij het slachtoffer van een verkrachtingszaak ook niet”, maar met het argument “anders gaat de discussie dáár weer over”.

Terwijl elke discussie sowieso dood is, zodra de viezeriken van dit clubje witte mannen van middelbare leeftijd zich aan het toetsenbordfront melden om met z’n allen op één jonge, blonde vrouw te duiken in de hoop haar te slopen.

Laat ze doodvallen, meid.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).