Binnenland

Aangifte tegen staat der Nederlanden wegens ondermijning rechtsstaat zaak vuurwerkramp Enschede

28-10-2019 10:27

‘Klokkenluider’ Paul van Buitenen doet maandagmiddag met drie andere betrokkenen aangifte tegen de Nederlandse staat en de gemeente Enschede wegens ‘ondermijning van de rechtsstaat’ bij de afhandeling van de vuurwerkramp in Enschede. In zijn ogen is de overheid niet alleen schuldig aan de ramp zelf, maar daarna ook aan het verdoezelen van het eigen falen, waardoor de verkeerden zijn gestraft. Dat meldt de Tubantia.

De drie direct betrokkenen zijn Rudi Bakker, oud-directeur van SE Fireworks, oud-rechercheur Jan Paalman en Mathilde van der Molen, weduwe van brandweerman Hans van der Molen, die bij de ramp om het leven kwam. Zij gaan maandagmiddag naar het politiebureau in Enschede.

In totaal worden 22 organisaties en veel individuele personen beschuldigd van strafbare handelingen. De aangifte vloeit voort uit een jarenlang onderzoek van oud-Europarlementariër en klokkenluider Van Buitenen. Hij spreekt van gemanipuleerde onderzoeksbevindingen, verkeerd geïnterpreteerde getuigenverklaringen en gefingeerde contra-expertises.

Anp