Opinie

Prof. Paul Cliteur – Wraakengelen Jawed S. en Junaid I. kunnen vrij reizen in een wereld met poreuze grenzen

28-10-2019 17:02

Artikel 7 van de Grondwet luidt: “Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.” Maar onder de bestaande omstandigheden is dit niet meer juist. Iedereen heeft tegenwoordig voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren. Of je nu in China woont, in Pakistan of in Nederland – dat maakt eigenlijk niet uit. En dat verlof (of juist niet) wordt gegeven door mensen als Jawed S. of Junaid I. Of zij nu in de gevangenis zitten of niet, doet daar helaas weinig aan af.

Er zijn namelijk heel veel Jawed S.-en Junaid I.-s in de wereld, en zij kunnen vrij reizen in een wereld met poreuze grenzen. Zij stellen zich op als wraakengelen die de eer van de profeet komen wreken. Zij bepalen of, en wanneer, zij in actie komen. Zolang dat het geval is, moeten regeringen astronomische bedragen uitgeven voor de beveiliging van de objecten van hun moordlustigheid.

De regeringen hebben geen idee hoe zij hiermee moeten omgaan. En in hun verlegenheid met het onderwerp weten zij niets beters te bedenken dan een levenslang bewakingsregiem voor de doelwitten van de S.-en en I.-ts. Een levenslange gevangenis.

Voor de doelwitten, wel te verstaan. Het lijkt een uitputtingsslag. Wie houdt het het langste vol, zij of wij?

Lees ook – PVV-leider Geert Wilders wil naar rechtszaak terrorist die aanslag op hem wilde plegen