Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus

‘Bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet met geweld verstoord’

'Door ongeveer 40-50 aso's belaagd'

Door: , 21:08, 08 november 2019
Frontman Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaar in Eindhoven in 2018. ANP ROB ENGELAAR

'Door ongeveer 40-50 aso's belaagd'

Een landelijk congres in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is vanavond met geweld verstoord. Volgens de politie zijn er vernielingen aangericht in het pand aan de Beatrijsstraat. Er zijn vier personen aangehouden.

Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

De bijeenkomst werd verstoord door voorstanders van Zwarte Piet die het pand wilden binnenkomen en ramen ingooiden. Ook werd een auto in de straat vernield. De politie kan nog niet zeggen tot welke groep de gearresteerde personen behoorden.

Volgens voorman Mitchell Esajas van KOZP waren er ongeveer zestig mensen, onder wie ook kinderen, aanwezig op de bijeenkomst toen opeens een groep van dertig tot veertig ‘Pro-Pieten’ met vuurwerk het gebouw wilde binnendringen.

Hij heeft aangifte gedaan van de vernieling en bespreekt nog met zijn advocaat of hij ook aangifte moet doen wegens huisvredebreuk en brandstichting.

(TPO/ANP)


Meer beelden via Regio15.nl.

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace