Media

#Metoo-heksenjacht terroriseert mogelijk onschuldige Placido Domingo uit opening Olympische Spelen

08-11-2019 23:06

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

Operazanger Placido Domingo treedt niet meer op tijdens een evenement voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio. Het ging om een groot cultureel spektakel in het voorjaar van 2020. Tijdens het optreden zou opera worden gecombineerd met kabuki, een traditionele Japanse vorm van theater.

Domingo lag de afgelopen maanden onder vuur nadat tientallen vrouwen hem betichtten van ongepast gedrag. De zanger gaf vrijdag een verklaring uit waarin hij zei dat hij door de “complexiteit” van het project niet meer zal deelnemen. Het besluit is genomen in samenspraak met de organisatie, voegt Domingo er aan toe.

De 78-jarige Spanjaard is sinds de aantijgingen veel werk kwijt. Hij heeft gedwongen ontslag genomen bij de Los Angeles Opera, waaraan hij vast verbonden was. Ook grote operagezelschappen in onder meer New York en Philadelphia, waar Domingo vaak zong, werken niet meer met de ster samen.

De tenor wordt door zeker negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig. Domingo zelf ontkent alle beschuldigingen.

Anp