Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jerry A.

11-11-2019 09:31

SintSint

Beste Jerry,

Toen gisteren bekend werd dat Dreetje Hazes scharrelt met Bridget Maasland, dacht ik opeens aan jou.

Ik dacht: zou Jerry Afriyie nog met Nitia Aitin zijn?

Jeweetwel, die ‘dame’ van dat bericht op Facebook waarin anti-Zwarte Piet-activisten die jou te soft vonden, werden opgeroepen om eindelijk eens echt in actie te komen.

Dit bericht, bedoel ik:

Geen idee hoor, of jullie nog samen zijn.

Ik weet immers niet hoe de mores op het gebied van relaties zijn bij de Ashanti, het volk waar jij van afstamt. Eén vrouw voor het leven? Eén vaste vrouw en dan op zijn Surinaams en Antilliaans wat plantagenichten/buitenvrouwen erbij? Serieel monogaam vrouwhoppen?

Ik weet sowieso weinig van de Ashanti. Ja, dat het vroeger de drijvende krachten achter de slavenhandel vanuit Ghana waren. En dat ze tot minder dan honderd jaar geleden nog gewoon slaven hielden. Daar heeft de Volkskrant nog een uitgebreid verhaal over geschreven.

Zo fijn van internet vind ik dat.

Dat je dingen kunt opzoeken.

Ik was zaterdag in Zwolle bij iemand op bezoek die nogal hoog van jou opgaf. Dat snapte ik niet zo goed, want zij is van de vrouwenliefde. Terwijl jij toch ronduit homofoob bent.

Dat zeg ik niet, dat zei je zelf. Dat je moet vechten tegen je homofobie. Is ook niet zo raar dat je dat bent, want in de Ghanese gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer mocht voorganger Emmanuel Koney van de Pentecost Revival Church nog gewoon homoseksualiteit en criminaliteit op één lijn zetten. “Als ik niet wil dat mijn kind verslaafd raakt of drugs gaat dealen, als ik vanaf de kansel mag verbieden dat mijn zoon drugsdealer wordt, mag ik dan niet ook tegen hem zeggen dat hij geen homoseksueel moet worden? Homoseksualiteit en criminaliteit zijn hetzelfde. Dat zijn normen en waarden!”

Het kan natuurlijk dat die mevrouw in Zwolle bereid is om over jouw homofobie heen te stappen, maar ze heeft toch óók Google?

Zij kan toch weten dat je een veroordeelde crimineel bent, die zich zodanig verzette tegen zijn aanhouding dat vijf agenten hem in bedwang moesten houden?

Zij kan toch weten dat je een racist bent, die dating-events voor singles (uhuh) organiseert waar blanken niet welkom zijn?

Zij kan toch weten dat ‘dichter’ op je curriculum vitae (LOL) een dekmantel is voor je echte activiteiten? Of zou ze: “Ik wil een grondwet, die niet alleen mooi op papier staat, maar mij ook beschermd tegen uitzetting en de staat” wel zien als eh… kunst? En de d/t-fout als taalverrijking?

Zij kan toch weten dat je een dief bent, die met Mitchell Esajas (die vandaag wat later op zijn werk komt omdat hij langs de Carglass moet) een heel lespakket voor scholen bij elkaar jatte?

Zij kan toch weten dat je geestelijk gestoord bent, nu je jezelf vergelijkt met Rosa Parks, een mevrouw die écht reden had om te klagen over de behandeling van pigmentverwenden, met je “Back to the bus”-gelul?

 

Zij kan toch weten dat je een terroristenmattie bent, die dolgraag poseert met een stuk vullis als Dyab Abou Jahjah.

Zij kan toch weten dat je een rechtsstaathater bent, die meent dat onze onafhankelijke rechters niet in staat zijn te bepalen wat discriminatie of racisme is? En die een ‘straatcongres’ laat openen met een nummer met de tekst: “Fuck the police. Comin’ straigt from the underground, A young nigga got it bad ‘cause I’m brown, And not the other colour, so police think, They have the authority to kill a minority”

Zij kan toch weten dat je door de Nationaal Coördinator Terrorisme- en Veilgheidsbestrijding werd gezien als een potentiële terrorist, samen met die gestoorden van De Grauwe Eeuw die Sinterklaas tot ontploffing wilden brengen?

Zij kan toch weten dat je een opruier bent, die ronduit zegt dat het oorlog in Nederland is?

Zij kan toch weten dat…

Ach, laat ook maar.

Ik kan nog zoveel over jou en je racistische vrienden bij elkaar googelen, de informatie komt wel binnen bij haar ogen, maar hij wordt geblokkeerd voor-ie haar hersens bereikt.

Ze is namelijk een kunstenaar (en een goeie ook).

Dus misschien moet ik maar gewoon eindigen met een recent gedicht van de beroemde Roosendaalse dichter B. Nijman.

Dat heet: Het Sinterklaasgedicht van de Zwartepietenhaters

En dat gaat zo:

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zuigen

Zie je wel!

Ik wou dat ik zo mooi kon dichten.

Of, net als jij, kon doen alsof…

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.