Regio

Dit jaar vermoedelijk geen vreugdevuur op Scheveningen

12-11-2019 15:38

Vuurtornado op het strand in Scheveningen. (Screenshot Twitter)

Het lukt de bouwers van een vreugdevuur in Scheveningen niet om daar een verzekering voor af te sluiten. Die verzekering hebben ze wel nodig om een vergunning van de gemeente Den Haag te krijgen. Het nieuwjaarsfeest staat daarom op losse schroeven. “Als er geen uitweg komt, ook niet vanuit de gemeente, zal er dit jaar geen vuur op het strand zijn. We gaan het absoluut niet proberen zonder verzekering”, laat een woordvoerder van de Scheveningers weten.

Video – Zo faalde Pauline Krikke met de vreugdevuren op Scheveningen

Op hun Facebookpagina zeggen de bouwers dat ze overal hebben geprobeerd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Na de vonkenregen van afgelopen jaarwisseling wil geen enkele Nederlandse of buitenlandse verzekeraar ze aannemen als klant.

De organisatoren vestigen nu hun hoop op de gemeenteraad. Die kan de bouwers misschien helpen, is de hoop.

Scheveningen rivaliseert rond oud- en nieuw al jaren met Duindorp, dat aan de andere kant van de haven ligt. De beide buurten proberen de hoogste houtstapel te bouwen. Bij het begin van het nieuwe jaar worden die stapels in brand gestoken. Bij de afgelopen jaarwisseling ging het mis. De Scheveningse houtstapel veroorzaakte een vonkenregen, die veel schade aanrichtte.

ANP