Media & TV

Niemand wil naar door Linda de Mol bedachte wijventalkshow op Net5 kijken

14-11-2019 10:54

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

De Net5-talkshow Ladies Night heeft woensdag 184.000 kijkers getrokken. Daarmee is het programma onder de ‘magische grens’ gezakt die medebedenkster Linda de Mol eerder in het door de staat gesubsidieerde DWDD (NPO) had genoemd. “Onder de 200.000 kijkers heb ik een lichte depressie”, stelde De Mol toen.

Het programma, waarin alleen vrouwen te gast zijn, ging een maand geleden van start met 378.000 kijkers. Het best bekeken programma was volgens Stichting Kijkonderzoek het staatsgesubsidieerde NOS Staatsjournaal (NPO) van 20.00 uur, dat bijna 2 miljoen mensen trok.

De enige talkshow die een plekje in de top 25 verwierf, was het door de staat gesubsidieerde Pauw (NPO). Ruim een miljoen kijkers zagen hoe zanger Ernst Daniël Smid vertelde dat hij parkinson heeft. RTL4-talkshow Beau haalde met 475.000 kijkers niet genoeg interesse voor een plek in de lijst.

Andere titels in de top 10 van de lijst van woensdag waren ‘golden oldies’ als het door de staat gesubsidieerde Tussen kunst en kitsch (NPO), De wereld draait door (NPO), EenVandaag (NPO) en het Sinterklaasjournaal (NPO).

Anp/TPO