Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sybren Kooistra

20-11-2019 10:14

SintSint

Beste Sybren,

Jij, de man die eerst in Nederland Jesse Klaver groot maakte en daarna de EU ombouwde tot de Groene Gemeenschap, eiste gisteren voor de 65ste keer het ontslag van Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen.

Of de 66ste keer, hang me daar niet aan op.

Mijn eerste gedachte bij zo’n oproep is: ach, een doorgedraaide linkse activist, bezuinigingen op de GGZ, lekker laten lullen.

Mijn tweede gedachte: dat is fijn voor Arthur van Amerongen, want die nieuwe hoofdredacteur van de Volkskrant zal de overeenkomst met de columnist bij wijze van middelvinger vast meteen met een jaar of vijf verlengen én –als dank voor de extra clicks op de website– zijn honorarium à la minute verhogen.

Het zou nooit in mij opkomen om te denken dat zo’n structurele oproep van jou past in een groter plan.

Ik zou dus nooit denken dat jij meer bent dan een verwarde jonge man.

Of dat je onderdeel uitmaakt van een brede extremistische beweging, die een missie heeft.

Die bijvoorbeeld een Woordvoerder Propaganda heeft, die kinderen misbruikt en die een jongen die een wegwerpgebaar maakt, verwijt de Hitlergroet te brengen.

En die een Woordvoerder Bejaardenverlossing heeft, die vindt dat oudere mensen die de overheid te veel geld gaan kosten dood moeten.

En die een Woordvoerster Seksuele Bevrijding heeft, die toeziet hoe haar medewerker een meisje aanrandt en die medewerker vervolgens beloont met een nieuwe baan.

En die een Woordvoerder Heldenverering heeft, die de leerlingen op school gaat vertellen wat wij kunnen leren van helden uit het verleden.

En die een Woordvoerder Sociale Experimenten heeft, die wil testen hoe een maatschappij reageert op een invasie van kansarme, onderontwikkelde Afrikanen én van gewetenloze oorlogsmisdadigers.

En die een Woordvoerder Renovatiebevordering heeft, die winkels en woningen laat ontploffen.

Dat zou ik nooit denken.

Want wie zou dan die Woordvoerder Propaganda zijn?

Wie de Woordvoerder Bejaardenverlossing?

Wie de Woordvoerster Seksuele Bevrijding?

Wie de Woordvoerder Heldenverering?

Wie de Woordvoerder Sociale Experimenten?

En wie de Woordvoerder Renovatiebevordering?

Ik zou het echt niet weten!

Maar Google wel… ;-)

Groet,

JanD

PS. Ik was gisteren weer bij de vrienden van Veronica Inside. Ontslagverzoeken graag richten aan Wilfred Genee.

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.