Marketing

Krappe woningmarkt maakt van verhuizen voortaan ver-thuizen

27-11-2019 21:59

De alsmaar krapper wordende woonmarkt heeft een nieuwe trend in het leven geroepen: het verthuizen! Een typefout? Neen, toch niet. ‘Ver-thuizen’ betekent dat je je woning opnieuw gaat inrichten in plaats van te verhuizen. Met andere woorden: je creëert een nieuwe thuis in je huidige woning. Het heeft heel wat voordelen voor jezelf, maar het vraagt wel een andere manier van je woning in te richten. In dit artikel lees je hoe je dit het beste doet.

Denk aan de toekomst

Bij het inrichten van je eerste (of tweede) woning denk je niet altijd aan de toekomst. Je wilt een groot huis omdat je kinderen hebt, maar wat doe je met al die ruimte eens de kinderen uit huis zijn? Ga je dan verhuizen naar een appartementje terwijl je toch altijd graag op het platteland hebt gewoond? In plaats van voor een andere leefomgeving te kiezen, kun je kiezen voor een andere wooninrichting. Deze trend merken de woonwinkels zeer goed. Er wordt meer geld besteed aan meubelen, accessoires, raamdecoratie, keukenapparatuur en dergelijke meer dan dat er nieuwe woningen gekocht worden.

Een paar tips om te verthuizen

Laten we beginnen bij een woning die te klein is geworden, door de komst van kinderen bijvoorbeeld. Richt je woning efficiënter in. Ga je spullen netjes en overzichtelijk sorteren. Je zult merken dat je op minder plaats meer kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan een vitrinekast industrieel. Het is een duurzaam meubel dat volledig voldoet aan de normen van ‘veel opbergen’. Of denk aan hockers en salontafels met een opbergvak. Koop in plaats van één grote salontafel een set van kleine salontafeltjes die je mobiel kunt opstellen in functie van je behoeftes.

Bij Cavetown bijvoorbeeld hebben ze het principe van verthuizen al jaren geleden begrepen. Duurzaamheid en wisselende inzetbaarheid van meubelen en accessoires zijn hun sterke kanten.

Nemen we als tweede voorbeeld een woning die te groot is geworden. Heb je een voormalige kinderkamer die aan je slaapkamer grenst? Maak er een on-suite badkamer of een inloopkast van. Als je in de stad woont, kun je eventueel kamers verhuren. Ook deze ommezwaai in je woning vraagt extra wooninrichting.

Aarzel niet om in duurzame inrichting te investeren. Het maakt het je mogelijk om te verthuizein in plaats van te verhuizen.