Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

28-11-2019 09:31

Burgemeester Femke Halsema. ANP REMKO DE WAAL
Black FridayBlack Friday

Beste mevrouw Halsema,

Ik zag gisteren een filmpje voorbij komen van drie Zwarte Pieten die bij de Stopera door twaalf (!) politieagenten werden opgevangen.

Dit:

Het schijnt dat het gemeenteraadslid Sylvana Simons zich bedreigd voelde door de aanwezigheid van drie Zwarte Pieten bij een gemeenteraadsvergadering en dat de twaalf agenten de personalia van de drie Zwarte Pieten alvast kwamen opnemen, omdat Simons aangifte tegen hen gaat doen omdat ze zich ‘bedreigd’ voelde.

Sylvana Simons vindt het blijkbaar maar niks als mensen hun gezicht bedekken. Of is gewoon bang voor zwarten, kan ook.

Anyway, toen ik dat filmpje zag, bedacht ik me dat ik het nieuws uit het gekkenhuis al een tijdje niet gevolgd had en dat ik misschien even terug moest lezen.

En waar stuitte ik op?

‘Halsema wil pinautomaten uit dichtbevolkte wijken Amsterdam’

Nu wordt in het normale deel van Nederland de soep natuurlijk nooit zo heet gegeten als een krantenkop suggereert, maar bij u op dorp is zoiets juist het begin van een serie aan maatregelen.

Dat noemen wij in Eesterga ‘de ketenkolder’.

Weldenkende mensen snappen dan dat het verwijderen van pinautomaten van de straat leidt tot meer over straat wandelende oude vrouwtjes en dat juist in Amsterdam de kans dan groter is dat die worden overvallen, verkracht en/of aan het mes geregen.

Wat zou dan logisch en noodzakelijk zijn om die oude vrouwtjes te beschermen?

Meer politie.

Dus wat doet u, aangestuurd door de ‘ketenkolder’ in uw kop?

Black FridayBlack Friday

Krantenkop 1: ‘Noodgrepen bij Amsterdamse politie vanwege werkdruk en te weinig mankracht’

Krantenkop 2: ‘Burgemeester Halsema heft Amsterdamse politieteams op’

Krantenkop 3: ‘Amsterdam sluit deel politiebureaus eerder door tekort aan agenten’

Het is allemaal zó voorspelbaar.

En omdat u partijgenoot én marionet bent van de links-extremist Rutger Groot Wassink kunnen we de volgende stap in de keten ook al voorspellen: Amsterdam biedt zich aan als proeftuin voor de Wet Ellemeet.

Dat is de naar uw andere partijgenoot genoemde wet die regelt dat bij ieder oud vrouwtje dat in de fuik van een ziekenhuis loopt verplicht langs de geriater moet om te bepalen of ze meteen een spuitje krijgt of dat ze nog een tijdje mag blijven leven.

Waarbij oude vrouwtjes van kleur en oude vrouwtjes met een LGBTQIAPK+-achtergrond juist weer níet in aanmerking komen voor een enkeltje naar de organenfabriek van Pia Dijkstra (D66, maar wie ziet tegenwoordig nog verschil?), omdat ze ondervertegenwoordigd zijn in de Amsterdamse populatie.

Als zo’n Ghanese interseksueel of een Surinaamse pot op leeftijd dan per ongeluk wordt overvallen door een kleurenblinde Marokkaanse jongere en heel hard “Help, politie!” schreeuwt naar twaalf agenten op de straathoek vijftig meter verderop, zul je zien dat die geen tijd hebben.

Te druk met het bekeuren van Appende scholieren.

Lieve stad!

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.