Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan prinses Mabel

01-12-2019 09:31

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE

Beste Mabel,

Vrijdag vermoordde de 28-jarige moslimterrorist Usman Khan op London Bridge met een mes twee mensen. Drie anderen raakten gewond.

Usman Khan was in 2013 veroordeeld voor het voorbereiden van een aanslag op de Londense effectenbeurs en het opzetten van een trainingskamp voor Britse moslimterroristen in Pakistan.

In december 2018 kwam hij, nadat hij de helft van zijn zestien jaar gevangenisstraf had uitgezeten, vervroegd vrij, op voorwaarde dat hij een enkelband zou dragen.

Vrijdag bezocht hij met andere ex-gedetineerden een bijeenkomst van het criminologisch instituut van de Cambridge University over ‘Samen leren’ in Londen. Daar dreigde hij de boel op te blazen en toonde hij zijn (nep)bomgordel, voor hij naar buiten rende en mensen begon af te slachten…

Ik weet niet hoe jij zoiets leest.

Maar ik sla aan op ‘vervroegde vrijlating’ en ‘bijeenkomst van een criminologisch instituut’.

Voor mij is deze aanslag het zoveelste bewijs dat de westerse rechtsstaten en de universitaire wereld te lief en te naïef zijn. Ze hebben werkelijk niet door dat het Paard van Troje is binnengehaald en dat onze landen en onze inwoners veel en veel beter moeten worden beschermd tegen religieus gemotiveerde terroristen.

Waarom val ik jou hier mee lastig?

Nou, jij bent (vanuit je rol als protégé van de Hongaarse ‘wereldverbeteraar’ George Soros) een prominent lid van de denktank ‘European Council on Foreign Relations’ (ECFR).

En deze ECFR eiste letterlijk een paar dagen voor de zoveelste islamitische aanslag in West-Europa dat de Europese landen de IS-moordenaars uit Syrië gaan terughalen. Er moet met onmiddellijke ingang een programma worden gestart voor de repatriëring van die terroristen.

De mooiste zin uit jullie oproep: “Begrijpelijk dat de Europese landen zich zorgen maken over hun veiligheid, maar de autoriteiten beschikken over de middelen om met hen om te gaan door middel van vervolging, controle en re-integratie”.

Nou, dat hebben we gezien bij Usman Khan.

Vervolging? Zestien jaar cel, maar binnen acht jaar vrij.

Controle? Een enkelbandje.

Re-integratie? Een bijeenkomst van de universiteit van Cambridge, op een lekker drukke plek, zodat hij niet te ver hoefde te lopen om onschuldige mensen de dood in te jagen.

Vanuit het Nederlandse smaldeel van de European Council on Foreign Relations ondertekende Beatrice de Graaf de oproep. De Beatrice de Graaf die regelmatig bij de Staatsomroep te zien is als terrorisme-expert en die een prominent aanhanger is van de Christenunie.

Sowieso verrekte interessant om te zien welke Nederlanders allemaal lid zijn van die Soros-club, die vindt dat ‘we’ de soldaten van het kalifaat a.s.a.p. moeten terughalen naar de landen die ze vrijwillig verlieten om in ruggen te schieten en koppen af te hakken.

Jij en Beatrice dus.

Maar ook CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer. Schiphol-baas Dick Benschop. Bert Koenders van de PvdA, die van het geheugenverlies over burgerdoden in Irak. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen. Oud-VVD-Kamerlid Han ten Broeke. D66-senator Petra Stienen. Uiteraard de onvermijdelijke D66-robot Marietje Schaake.

En ik kwam ook nog een voor mij nieuwe naam tegen: je zwager Constantijn!

Dat de nummer 4 op de lijst van Nederlandse troonopvolgers een prominente rol speelt in een organisatie die actief lobbyt voor de terugkeer van oorlogsmisdadigers, dat vind ik eerlijk gezegd wel een dingetje.

Kijk, jij bent maar aangetrouwd. En hoewel je dus ‘prinses Mabel’ genoemd moet/mag worden, blijf je voor mij altijd ‘die waif van die Lange’.

Maar Constantijn?!?

Dat is de broer van de koning. Een officieel lid van het Koninklijk Huis. Een actieve troonopvolger.

Die moet zich toch helemaal niet inlaten met terroristenknuffelaars?

Die is toch wel wijzer?

Groet,

JanD

PS. Voor de liefhebbers: die waif van die Lange:

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.