Regio

Zes minderjarigen onder arrestanten Duindorp

03-12-2019 11:06

De politie heeft maandag tijdens onlusten in de wijk Duindorp in Den Haag twaalf mensen aangehouden in de leeftijd van 15 tot 58 jaar. Onder de arrestanten bevonden zich ook zes minderjarigen. Alle verdachten zitten nog vast en moeten nog verder worden gehoord, aldus de politie. De relschoppers gooiden onder meer met stenen en vuurwerk naar de mobiele eenheid en staken afval en containers in brand. Toen een auto met hoge snelheid voorbij reed, trok een agent een vuurwapen, maar er is niet geschoten, zei een woordvoerster van de politie.

Richard de Mos – Johan Remkes speelt met vuur

In de wijk hing een penetrante brandgeur. Rond het Tesselseplein stond een groep van tussen de vijftig en honderd mensen die vuurwerk afstak. Ook liepen kleine groepjes door de wijk. Boven de wijk hing een helikopter van de politie. Rond middernacht keerde de rust terug in de wijk.

Ook dit weekeinde was het er onrustig en werden containers, afvalbakken en een bushalte in brand gestoken. Zondag werden dertien mensen aangehouden.

De onrust in Duindorp heeft te maken met het besluit waardoor er dit jaar met oudjaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het plan vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

ANP