Regio

Zo extreem gewelddadig zijn jeugdbendes in Bijlmer (Lieve Stad van Hoop van burgemeester Halsema)

04-12-2019 12:54

“De jeugdbende waartoe de verdachten worden gerekend, kwam vanaf 2015 door grof geweld in beeld van de politie, vaak in de eigen K-buurt. Een dieptepunt was een woningoverval op een dementerende man van 84, door drie jongens uit de groep. Ze sloegen hem met een gietijzeren steelpan op zijn achterhoofd en stalen zijn laptop, fotocamera, dvd-speler, zaklamp en boormachine.

Eerder was een man mishandeld aan de voet van de flat Kikkenstein. Terwijl agenten zich met ambulancebroeders over hem ontfermden, was via de observatiecamera te zien dat bendeleden zich op de galerijen verzamelden. Ze kwamen naar beneden en sleepten een vuistdikke paal van een meter lang de flat in.

Buiten het zicht van de camera werd die vanaf de zevende verdieping naar de hulpverleners gegooid. De paal schampte de linkerwang van een agente – die met minder geluk dodelijk letsel had kunnen oplopen.

Twee weken daarvoor hadden met Hallo­weenmaskers en bivakmutsen vermomde leden van de groep een huis in de Eerste Kekerstraat overvallen. Twee vrouwen werden voor de ogen van hun jonge kinderen met hamers op hun hoofden geslagen.”

Maar gelukkig krijgen deze ‘tieners’ uit een ‘heel gemêleerde groep’ jongeren ‘jeugddententie’ en natuurlijk veel ‘hulpverlening’. Dus ook deze ‘jongens’ worden beslist geen keiharde criminelen in de toekomst. Die toekomst waar GroenLinks Amsterdam nog altijd enorm veel zin in heeft omdat het een toekomst bomvol hoop is in een ‘lieve stad’ met ‘lieve mensen’.

Citaat uit het Parool.

Lees ook: 18-jarige rapper Jay-Ronne Grootfaam in Bijlmer met kapmes afgeslacht (in Lieve Stad van Hoop).