Buitenland

Duitse brandweerman op straat doodgeslagen door jongeren met dubbele nationaliteit

08-12-2019 17:17

De politie in het Duitse Augsburg heeft een arrestatie verricht in een zaak die veel stof heeft doen opwaaien. Een 49-jarige man werd vrijdagavond in de binnenstad tegen zijn hoofd geslagen waarna hij overleed. Het slachtoffer is een brandweerman.

Tussen de 100 en 150 brandweermannen kwamen zondag bijeen op de plek van het incident om hun collega te herdenken. Op foto’s in Duitse media was te zien hoe zij in een grote kring vormden met de armen over elkaars schouders.

De herdenking was kort voordat de politie bekendmaakte twee verdachten te hebben gearresteerd. De hoofdverdachte is een in Augsburg geboren 17-jarige Duitser met ook een andere nationaliteit. De andere arrestant is ook 17, is in Augsburg geboren en heeft een Zuid-Europese nationaliteit.

Het slachtoffer was samen met zijn vrouw en een bevriend stel in Augsburg onderweg toen er om onduidelijke redenen ruzie ontstond met een groep van zeven. Nadat de fatale klap was gevallen, vluchtte de groep.

ANP

Lees ook: https://tpook.nl/2019/12/08/tiener-17-verdacht-van-doodslaan-duitse-brandweerman-is-duits-turks-libanees-andere-verdachte-tiener-is-italiaan/