Business

De top 5 veilige en gratis VPN’s

09-12-2019 17:21

Internet, circa 1982.

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten, is een VPN geavanceerde online software, waarmee je verbinding met het netwerk kunt maken via servers, die zogezegd je computer verbergen. De vereenvoudigde versie van hoe het werkt, is dat de VPN je internetverbinding omleidt naar een externe server. Het codeert je verbinding en wijst je een nieuw IP-adres toe dat niet is verbonden met je fysieke locatie.

Een VPN biedt je verschillende voordelen en volgens velen is het anoniem kunnen surfen op het internet het belangrijkste voordeel. Je bent volledig onzichtbaar voor je internetprovider, overheidsinstellingen en hackers. Het gebruik van een VPN verhoogt je online privacy en biedt een hoger niveau van bescherming tegen cybercriminelen.

Zou je moeten kiezen voor een gratis VPN?

Het zou geen verrassing moeten zijn dat gratis services niet dezelfde functies bieden als premiumservices en VPN’s zijn hierop geen uitzondering. Als privacy echter je grootste zorg is, kun je gerenommeerde, niet-Chinese VPN-providers vinden, die een gratis optie aanbieden. Ze zullen enkele beperkingen hebben, omdat sommige functies, servers en locaties zijn voorbehouden aan de betalende klanten.

De onderstaande VPN-providers bieden je een service van relatief hoge kwaliteit en kosten je geen geld. Mijn criteria voor het toevoegen van VPN’s aan deze lijst zijn: goede snelheid, een beleid zonder logboeken en ze moeten afkomstig zijn van een gerenommeerd bedrijf. Naast de korte VPN-beoordelingen, wijzen we je ook op de plus- en minpunten van elke service, zodat je de VPN kunt kiezen die het beste bij je past.

  1. ExpressVPN – Probeer het 30 dagen zonder risico

ExpressVPN wordt algemeen erkend als een van de beste VPN’s op de markt en de maandelijkse abonnementskosten weerspiegelen dit. Dankzij een 30-daagse geld-terug-garantie waarbij “geen vragen worden gesteld” heeft het echter de meest gewaardeerde plek op onze shortlist.

Dit betekent dat je een maand lang kosteloos gebruik kunt maken van de beste VPN. Het is een geweldige oplossing als je een paar weken naar China of Rusland reist, geografisch geblokkeerde content wilt bekijken of de service gedurende 30 dagen wilt uitproberen.

ExpressVPN werkt met de meeste grote streamingservices, zoals Netflix, Hulu, Disney Plus en BBC iPlayer. Je krijgt ook de allerbeste databeveiliging – geen spam, geen advertenties en geen malware. Dit is een premiumservice in elke zin van het woord. En ja, we hebben het restitutiebeleid ook getest: het proces voor een het aanvragen van een volledige terugbetaling is inderdaad eenvoudig en snel.

  • Waarom je voor ExpressVPN zou moeten kiezen: met meer dan 2.000 servers op 148 locaties en in 90 landen, kun je verbinding maken met servers over de hele wereld. Het biedt volledige privacybescherming en maakt alleen gebruik van sterk gecodeerde servers. Het werkt in landen als China en Rusland en verslaat geografische blokkades van streamingservices, zoals Netflix. vpnMentor.com, een van de beste VPN-vergelijkingssites, vermeldt ExpressVPN als de nummer 1 VPN in meerdere categorieën.
  • En waarom niet: geen reden

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome, Firefox en verschillende routers.

  1. Hotspot Shield – Ontvang elke maand gratis 15 GB 

Hotspot Shield biedt alle gebruikers toegang tot hun supersnelle Hydra-servers en toen ik het testte, was het echt sneller dan de meeste andere VPN’s, gratis of betaald. Het biedt gebruikers 500 MB aan data per dag, wat neerkomt op ongeveer 15 GB per maand.

Dit is een ideale VPN om gratis veilig te kunnen browsen zolang je het spaarzaam gebruikt. De 500 MB per dag kunnen behoorlijk snel op gaan. Het heeft een kill switch, AES 256-bit encryptie, een beleid zonder logboeken en biedt toegang tot verschillende servers.

Ik heb geprobeerd geografisch geblokkeerde Netflix-content te bekijken en werd geblokkeerd. Voor de Netflix-servers moet je upgraden naar de premiumversie, maar ik kon wel Hulu bekijken. Torrenting is ook toegestaan op alle servers.

  • Waarom je voor Hotspot Shield zou moeten kiezen: met high-speed servers kun je op het internet surfen zonder te hoeven wachten tot de pagina’s zijn geladen. Je zult online volledig anoniem zijn.
  • En waarom niet: de dagelijkse limiet van 500 MB raakt snel op, waardoor je wordt blootgesteld.

Ondersteunde platforms: macOS, iPhone, Windows, Linux, Chrome en Firefox

  1. Windscribe – Beveiligt je data

Met de gratis versie van Windscribe krijg je een royale 10 GB aan data per maand. Dit is een van de redenen waarom ik het een van de beste gratis VPN-services vindt. Je kunt 5 GB extra verdienen door over de service te tweeten op Twitter of 1 GB extra toevoegen als je een vriend doorverwijst.

Er zijn een paar functies waar gratis gebruikers van kunnen genieten, zoals R.O.B.E.R.T, een ingebouwde ad- en malwareblocker. Het bedrijf heeft een gedetailleerd privacybeleid dat duidelijk aangeeft welke data worden opgeslagen en dat dit geen opslag van persoonlijke gegevens omvat. Windscribe biedt ook versleuteling en beveiliging op hoog niveau in zowel de app- als de browserextensie. De software heeft een vriendelijke gebruikersinterface en gebruiks- en installatiehandleidingen.

Een van de belangrijkste beperkingen van deze VPN is dat gratis gebruikers alleen toegang hebben tot servers in 10 landen, in tegenstelling tot de 50 landen waartoe premiumabonnees toegang hebben. De meeste van deze Windscribe-servers staan echter torrenting toe.

Waarom je voor Windscribe zou moeten kiezen: omdat het je 10 GB aan maandelijkse data geeft en torrents ondersteunt.

En waarom niet: het beschikbare servernetwerk is erg klein in vergelijking met de betaalde versie en omdat het wat data opslaat wanneer je bent verbonden.

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iPhone, Linux, Chrome en Firefox.

  1. Hide.me – Geen beperkingen en kwaliteitsondersteuning

Dit is een geweldige service voor diegenen die op zoek zijn naar stabiliteit en betrouwbaarheid. Een van de leuke dingen van Hide.me is dat de gratis VPN niet veel beperkingen heeft. Het is advertentievrij en zelfs gratis gebruikers kunnen 24/7 contact opnemen met technische ondersteuning. Het nadeel is dat er in slechts vijf landen servers zijn en dat je Netflix en Hulu niet kunt streamen. Aan de andere kant is torrenting op alle servers toegestaan.

Waarom je voor Hide.me zou moeten kiezen: goede bestandsoverdrachtssnelheden en snel browsen, dataopslagbeleid dat privacy garandeert, gratis levenslange service.

En waarom niet: het aantal servers is zeer beperkt en je krijgt slechts 2 GB aan data per maand.

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Windows Phone, Amazon Fire OS. Kan op routers worden geïnstalleerd.

  1. ProtonVPN – Biedt uitstekende online beveiliging

De gratis service van ProtonVPN is goed, maar niet zo goed als de premiumservice. Hoewel de verbindingssnelheid voor de gratis VPN aanzienlijk minder is, is er geen dagelijkse of maandelijkse datalimiet. Sommige van de servers staan ​​torrenting toe, maar je zult de Netflix-proxyfout waarschijnlijk niet kunnen omzeilen.

De gebruikersinterface is vriendelijk en intuïtief en werkt met verschillende platforms. De gecodeerde servers van ProntonVPN beschermen je data tegen hackers wanneer je op het internet surft.

Waarom je voor ProtonVPN zou moeten kiezen: er zijn geen datalimieten en het biedt de hoogste privacynormen om je te beschermen.

En waarom niet: met servers in slechts 3 landen zijn je opties zeer beperkt. Langzamer dan gemiddelde verbindingssnelheden en werkt niet met streamingsites.

Ondersteunde platforms: Android, Windows, macOS, iOS en Linux.

De complexiteit die gepaard gaat met gratis VPN-services

Tijdens het uittestten van verschillende gratis VPN-services ben ik veel providers tegengekomen, die aanbiedingen  hadden, die te mooi leken om waar te zijn. Een belangrijk levensregel, die ik heb geleerd, is dat als een bedrijf claimt zijn product gratis aan te bieden, het belangrijk is om goed na te gaan waarom. Heeft het bedrijf echt het beste met mij voor, en zo ja, hoe kunnen zij effectief hun bedrijf runnen?

Een van de meest schokkende dingen die ik heb ontdekt, is dat China, een van de strengste landen als het gaat om online vrijheid, de thuisbasis is van enkele van de vele gratis VPN-serviceproviders.Inderdaad, China.

Dat is slechts een reden waarom gratis VPN’s problematisch zijn en waarom het beter is om ze te vermijden. In feite verklaren de meeste Chinese leveranciers openlijk dat ze je data zullen opslaan en gebruiken, zoals zij dat nodig achten. En dat roept de vraag op of het wel de moeite waard is om een ​​gratis VPN te gebruiken.

Is een ​​gratis VPN de moeite waard?

Zoals je kunt zien, kun je een gratis VPN gebruiken om een ​​kleine klus te klaren, maar als je op zoek bent naar een oplossing voor de lange termijn zijn er enkele serverbeperkingen. Onthoud dat als het doel van een bedrijf is om geld te verdienen met zijn product, het zal proberen het gebruik ervan te gelde te maken.

Dit is de belangrijkste reden waarom ik altijd zal adviseren om voor een betaald VPN-abonnement te kiezen, want voor een klein bedrag krijg je de beste bescherming, onbeperkte snelheden en data, de mogelijkheid om zoveel te streamen als je wilt en de beveiliging, die bij een gerenommeerde VPN hoort.

Dit is de reden waarom ExpressVPN mijn topkeuze is en ze geven je de kans om het zonder risico uit te proberen. Als je niet tevreden bent, kun je het annuleren en je geld terugkrijgen.