Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Henk Otten

14-12-2019 09:31

KerstKerst

Meneer Otten,

U kreeg op de backseat van Thierry Baudet mandaat van de kiezers om ‘het partijkartel’ te doorbreken.

De eerste keer dat u het ‘het partijkartel’ echt lastig kan maken, bij het stemmen over een stikstofnoodwetje in de Eerste Kamer, bent u de eerste die ‘het partijkartel’ helpt.

U vraagt en krijgt er niets voor terug, behalve een kop koffie met premier Rutte en minister Hoekstra en daarna uw mediamomentje.

Premier Rutte verdedigde dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken. U verdedigt uw steun aan dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken.

We kunnen u natuurlijk prijzen vanwege het feit dat u de bouw en (en daarmee de economie) heeft vlotgetrokken.

We kunnen u prijzen omdat u er niets anders voor terug wilde dan een kopje koffie met de premier en de minister en een mediamomentje.

Het is inderdaad een stukkie minder theatraal dan hoe Thierry Baudet het aanpakte. Die zei dat zijn senatoren dat noodwetje best wilden steunen, maar vroeg er in ruil voor terug dat het kabinet zo ongeveer het verkiezingsprogramma van FvD zou overnemen.

Maar ik heb wel een vraag aan u.

Hoe voelt het nou om een verrader van de kiezer te zijn?

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.