Media & TV

Zelfs naar laatste DWDD-aflevering voor kerstvakantie keken 16 miljoen Nederlanders helemaal niet

14-12-2019 13:12

Een typische 3FM-luisteraar.

De laatste aflevering van het gesubsidieerde NPO-staatstelevisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD) van 2019 is vrijdagavond door een kleine 16 miljoen mensen niet bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het door belastingbetalers gesubsidieerde entertainmentprogramma met Matthijs van Nieuwkerk, die ondanks de geruchten over zijn vertrek toch aanblijft als presentator, was daarmee goed voor een vierde plaats in de Dag Top 25.

Het best bekeken hersenspoeloverheidspropagandaprogramma van de dag was het gesubsidieerde NOS Staatsournaal van 20 uur, daar keken ruim 15 miljoen niet naar. Meer dan 1,7 miljoen geestelijk dode burgers werden wel slachtoffer. (Zij zijn in onze gedachten en gebeden.)

Lees ook – DWDD ontdekt op de valreep dat het een onbetekenend bubbeltje is

The Blind Auditions van The Voice of Holland komt daar vlak achteraan met 1.759.000 kijkers die wel keken. De gesubsidieerde NPO-entertainment-kennisquiz 2 voor 12 maakt met ruim 1,2 miljoen wel-kijkers de top drie af.

Verder scoorde André Rieu met zijn documentaire Welcome To My World een zesde plek in de top tien met 982.000 wel-kijkers. Hij bleef daarmee het Half acht nieuws (RTL 4) en de talkshows Pauw (NPO, gesubsidieerd) en Beau voor.

Anp/TPO