Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de boeren

19-12-2019 09:01

Beste boeren,

Gisteren was in veel opzichten een mooie dag.

Ten eerste omdat gebleken is dat de magie van Mark Rutte definitief is uitgewerkt. Jarenlang kocht hij met inlegvelletjes (die later geen zak bleken voor te stellen) tijd. Hij dacht dat met zijn ‘afspraken’ met het zogenaamde Landbouw Collectief deze keer weer te hebben geflikt, maar dat is faliekant mislukt. Jullie trappen er niet in.

Ten tweede omdat is gebleken dat de actiebereidheid onder boeren (en bouwers) groot is gebleven én jullie de boel zoveel beter organiseren dan vorige keren dat jullie de autoriteiten weten te verrassen met locaties en intensiteit.

Ten derde omdat dankzij jullie acties is aangetoond dat het met die personeelstekorten bij de politie wel meevalt. De politie kan best voldoende blauw op straat brengen. Als de politie maar wil.

Ten vierde omdat politici (Rutte nodigde zichzelf zelfs speciaal uit bij Pauw) en media (met hun sturende ‘vindt u ook niet dat de boeren veel te ver gaan?’-polls) er niet in slagen om de structurele sympathie bij de Nederlandse bevolking voor jullie opstand weg te nemen.

Jullie zijn de helden die veel Nederlanders niet durven te zijn.

Maarrr…

 

Je gooit géén vuurwerk naar de politie.

Je hindert géén ambulance die met zwaailicht op weg is naar het ziekenhuis.

Het is een vrij simpele lijn tussen wat wel kan en wat niet kan.

Natuurlijk mógen ook jullie files op de snelweg veroorzaken.

Natuurlijk mógen jullie een tijdje dat We Are Here-gajes imiteren bij overheidsgebouwen.

Natuurlijk mógen jullie een ‘NOS = Fake Nieuws’-sticker op de jas van een NOS-verslaggever plakken tijdens een live-verslag.

Natuurlijk mógen jullie poppen aan galgen hangen. De agrarische sector kent immers mede door de Brusselse en Haagse regelzucht relatief veel zelfdodingen.

Als jullie alleen met een geel hesje over een brug zouden gaan wandelen, voelen ze het niet.

Jullie rijden en staan in heel het land voor de boeren, maar ook voor de vele, vele Nederlanders die te laf, te lui of te murw geslagen zijn om zelf de straat op te gaan.

Dus ga vooral zo door.

Maar je brengt géén levens in gevaar.

Punt.

Wie dat niet snapt, en wie niet ziet dat politici en media juist hópen dat jullie met zulke acties alle sympathie verspelen, is gewoon een domme boer.

En aan iedereen die bij zulke acties het excuus “Het is maar een eenling” gebruikt, heb ik één vraag: zei je dat bij Volkert van der Graaf ook?

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.