Kraaienpoten gestrooid voor Haagse brandweerkazernes

31-12-2019 13:27

In Den Haag zijn zelfgemaakte kraaienpoten gestrooid voor uitgangen van brandweerkazernes, die moeten voorkomen dat de wagens kunnen uitrijden als ze een noodoproep krijgen. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. De brandweer wil vooralsnog officieel weinig kwijt over het incident met de kraaienpoten. “We hebben intern contact gehad met de autoriteiten en besloten nergens meer op in te gaan en na de jaarwisseling openheid van zaken te geven. Dat is de lijn die we gekozen hebben”, zegt operationeel woordvoerder Berry Wasmus van korps Haaglanden tegen de krant.

Lees ook – Korpschef politie: ‘Oudejaarsavond is gevaarlijkste avond van het jaar’, in gaaf land Nederland, in vredestijd

Voorzitter van Brandweer Nederland Stephan Wevers tegen De Telegraaf: “Dit gaat echt een stap te ver. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, maar met dit soort acties leg je levensreddende operaties in de waagschaal. Dat kan en mag niet gebeuren, want dit is puur crimineel gedrag.”

De afgelopen weken is het onrustig in Den Haag, met name in Scheveningen, Duindorp en Laak. De mobiele eenheid heeft maandagavond in de wijk Duindorp in Scheveningen kort opgetreden nadat agenten werden bekogeld met vuurwerk en stenen. De politie heeft bij daaropvolgende controles twee mensen aangehouden die zich niet konden identificeren.

Ook een 38-jarige Hagenaar is maandag aangehouden voor het gooien van een vuurwerkbom onder een politiebus op 3 december.