Politiek

Ex-PvdA-wethouder Piet Dikken jat 120.000 euro uit kas voetbalclub D.C.G. Osdorp

03-01-2020 09:58

PvdA

Oud-‘wethouder’ van Amsterdams stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Piet Dikken (PvdA) heeft als penningsmeester van voetbalclub D.C.G. Osdorp stiekem zo’n 120.000 euro van de voetbalkas naar zijn eigen rekening overgemaakt. Zowel Dikken als de voetbalclub erkennen deze fraude, meldt het kwaliteitsjournalistieke medium De Telegraaf.

Dikken is actief sociaaldemocraat en stond in 2018 nog als kandidaat op de lijst voor de stadsdeelcommissie Geuzenveld/Slotermeer bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij beloofde de kiezers toen een “leefbare, toegankelijke en schone wijk. Waar kinderen en huisdieren veilig kunnen opgroeien”.

Inmiddels zou Dikken reeds 40.000 euro hebben terugbetaald en is een betalingsregeling met de voetbalclub getroffen. Vooralsnog doet de club geen aangifte.

Dikken weigert te vertellen waarom hij de voetbalkas leegtrok.

Het is niet bepaald de eerste keer dat een prominente ‘sterke maar sociale’ PvdA’er de concepten ‘herverdeling’ en ‘solidariteit’ op geheel eigen graaisocialistische wijze interpreteert. Zo trok destijds in Utrecht oud-PvdA-raadslid Bert Roest de kas van de daklozenkrant leeg.

 

Bron: https://www.trouw.nl/nieuws/de-buurvrouw-heeft-een-zwaard~bd7f8f9f/

 

Bron: https://www.nul20.nl/issue26/1vd_3