Politiek

Oplichter/Rotterdams PvdA-raadslid Kevin van Eikeren stapt op

06-01-2020 15:01

Het van oplichting verdachte Rotterdamse PvdA raadslid Kevin van Eikeren stapt op. Dat heeft de partij maandag bekendgemaakt.

In een verklaring valt te lezen:

“In goed overleg met de PvdA heb ik vandaag besloten om publiekelijk boete te doen. Ik zal mijn zetel als gemeenteraadslid ter beschikking stellen aan een opvolger.

Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude. Door persoonlijke en financiĆ«le problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van. Ik heb dit gedaan, voordat ik gemeenteraadslid werd, en moet daarvoor op de blaren zitten en boete doen. Ik ben als persoon niet groter dan de PvdA. De partij die samen met andere Rotterdamse politieke partijen de stad weer uit de as heeft doen herrijzen. De mensen die mij altijd gesteund hebben en op mij gestemd hebben moet ik vandaag dan ook bitter teleurstellen. Via mijn werk en via tal van ander vrijwilligerswerk zal ik mij blijven inzetten voor Rotterdam. De stad van mijn wieg. De gemeenteraad gaat door zonder mij. De stad, de Rotterdammers en de PvdA zullen mij blijven zien.”

Lees ook – Rotterdams PvdA-raadslid Kevin van Eikeren verdacht van oplichting