Portemonnee

Dit is wat u zo allemaal kocht op Black Friday

07-01-2020 03:33

Black Friday, wie heeft er inmiddels niet van gehoord? Het overgewaaide prijzencircus vanuit Amerika is ook gesetteld in Nederland. Samen met de bijbehorende gekte aan de kassa.

Knokken

Black Friday staat bekend om zijn koopjes, ongelooflijke sales en bodemprijzen op één bijzondere dag in het jaar. Die traditie is begonnen in Amerika. Black Friday is daar de dag na Thanksgiving, waarop de meeste mensen vrij zijn van hun werk. Die dag is het startschot om de kerstinkopen van dat jaar te gaan doen. Winkeleigenaren hebben daar slim op ingespeeld door te adverteren en met kortingen te strooien. De prijzen zijn vaak zo laag dat veel mensen om dezelfde spullen gaan vechten en het komt dan ook wel eens tot een potje knokken. Tenminste, in Amerika dan. Je moet er wat voor over hebben om de beste prijs mee naar huis te nemen.

Elektronica

Voor wat voor product worden nou de meeste koopjesruzies uitgeknokt? Oftewel: wat koopt men het liefst tijdens Black Friday? Het grote geld bespaar je door meer uit te geven. In die categorie wint de elektronica. De beste laptops, tablets, smartphones, desktops, eigenlijk alle apparaten. Des te prijziger het apparaat, des te groter de korting. De grote merken zoals Apple en Samsung weten dit goed te verkopen door vlak voor Black Friday vaak nog een nieuw product te releasen. De echte korting op de grote apparaten komt natuurlijk op Cyber Monday, het kleine (elektronische) broertje van Black Friday.

Make-up

Alle dames die van make-up, shoppen en Black Friday houden, kunnen hun geluk niet op tijdens deze dag. Alle make-up merken hebben hun mooiste producten in de aanbieding. Foundation wordt nu in veelvoud ingeslagen en de dames geven misschien wel meer uit dan dat ze willen, maar ze krijgen ook meer korting. Voordat je een foundation koopt, moet je hem altijd eerst testen. Een huidskleur is geen seizoen hetzelfde. Je foundation moet dus meekleuren met de verandering in jouw huidskleur. Test eerst een klein beetje in je nek of op je kaak, daar is je huidskleur het meest representatief.

Huishoudapparaten

Ook ons huis en onze interieurs wachten elk jaar met smart op Black Friday. Een nieuwe stofzuiger, nieuwe oven of eindelijk dat goede koffiezetapparaat waar je al een jaar naar verlangt. De huismussen hebben de dag van de korting ontdekt en ook in die sector zijn de beste koopjes te vinden. Bij huishoudelijke apparaten kan je het beste van te voren al bepalen wat je wil gaan kopen. Zo kan je het apparaat uitzoeken dat het best bij je past en voor jou het voordeligst is. Vergelijk alle huishoudelijke apparaten, zoals goede Stofzuigers, eerst op checko.nl zodat je helemaal up to date te bent als je je keus maakt.

Kleding

De kledingsector kan natuurlijk niet achterblijven op Black Friday. Alle grote merken verlagen de prijzen met Black Friday zodat ook zij kunnen genieten van de koopjesgekte. Vooral stapelkorting is gebruikelijk in kledingwinkels. Het is op Black Friday vaak goedkoper om meer broeken te kopen dan één broek in de korting.