Opinie

Volkskrant: MSM hebben moordenaars op idee gebracht dat Charlie Hebdo geldig doelwit was

07-01-2020 14:34

“Maar we moeten ook constateren dat veel mensen het nog altijd niet willen begrijpen. Dat zijn de mensen die iedere religiekritiek wegzetten als islamofoob en racistisch. Er zijn in Frankrijk sinds 2015 meer dan 250 doden gevallen bij jihadistische aanslagen, maar een deel van links Frankrijk doet nog steeds alsof dat allemaal niet is gebeurd.

Veel media hebben bewust nooit uitgelegd wat de satirische traditie is waarin Charlie staat. Dan heb ik het vooral over Amerikaanse en Britse media. Zij hebben hun journalistieke werk niet gedaan, maar zijn gaan meehuilen met de wolven, met de meute imbecielen en fanatici. Zij zijn medeverantwoordelijk, niet voor de moordpartij, maar voor het feit dat mijn vrienden onvoldoende zijn beschermd. Zij hebben de moordenaars op het idee gebracht dat Charlie een geldig doelwit was.

Wat er de laatste jaren is bijgekomen, naast het islamisme en extreem-rechts, is ‘identitair links’. Een ander soort links, dat een andere weg is ingeslagen. Alles wat hun niet bevalt, willen ze verbieden. Ze richten zich niet tegen extreem-rechts, maar tegen gematigd links. Ze hebben laatst zelfs François Hollande verjaagd van een universiteit waar hij een praatje zou houden. Ze gaan net zo lang door met schelden en joelen totdat een spreker wordt afgezegd.”

Terwijl de hoofdredacteur van AD zijn hoofd nog verder in zijn kont duwt, en dat zit al heel ver in zijn endeldarm, staat er in de radicaal feministische Volkskrant zowaar een artikel van Telegraaf-achtige waarheids- en kwaliteitproporties. Aanstaande zaterdag zullen de interviewer in kwestie en de geïnterviewde Caroline Fourest dus wel kapot worden geschreven door Hassan en zijn veertig wraakzuchtige linkse moralisten, in opdracht van Karaktermoord op Zaterdag-chef Van der Griend & co.