Politiek

D66-burgemeester Weert Jos Heijmans subsidieerde stichting waar hij zelf voorzitter van is

11-01-2020 11:41

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft vele duizenden euro’s gemeentesubsidie toegekend aan een stichting waar hij zelf voorzitter van is. Ook haalde hij een bedrijf met grote belangen in Weert binnen als sponsor voor de stichting. Daarmee zou hij de gemeentelijke gedragscode overtreden hebben. Dat meldt de Limburger.

Heijmans is voorzitter van de landelijke stichting International Award for Young People, een organisatie die activiteiten organiseert voor jongeren. Volgens de krant kreeg deze stichting in vier jaar tijd 24.500 euro subsidie van de gemeente. Heijmans zou een groot deel van het geld persoonlijk hebben toegekend aan de stichting zonder collegebesluit. Het geld zou komen uit een potje dat de gemeente krijgt van het Rijk en waarover de burgemeester zelf mag beslissen, zonder raads- of collegebesluit. De burgemeester zou daarnaast een Weerts bedrijf hebben binnengehaald als sponsor van de organisatie.

De burgemeester zelf ontkent dat en zegt tegen de krant dat er geen sprake is van belangenverstrengeling, persoonlijke verrijking of overtreding van de gedragscode.

Anp

Lees ook: Weertse burgemeester Jos Heijmans (D66) luidt noodklok: Kansloze asielzoekers moeten sneller uitgezet