Politiek

GroenLinks-raadslid uit Amsterdam stapt op omdat hij GroenLinks Amsterdam niet verbindend genoeg vindt

14-01-2020 16:40

Bericht uit de hoofdstad. Na een kleine twee jaar heeft Deniz Karaman besloten op te stappen als raadslid voor GroenLinks. Het politieke handwerk viel hem naar eigen zeggen toch wat tegen, één en ander had wel wat constructiever en oplossingsgerichter gemogen. In een verklaring schrijft de GroenLinkser dinsdag:

“Ik ben iemand die het ontzettend belangrijk vindt om dichtbij zichzelf te blijven, ik hou van constructief samenwerken en werk oplossingsgericht. Ik merkte dat ik moeite had om deze drie dingen te verenigen in mijn raadswerk. Ik vond de sociale en verbindende kant van het werk zowel binnen de fractie én de partij, alsook met verschillende collega’s van andere partijen goed bij me passen. Maar zodra ik in de setting van de ‘politieke arena’ kwam verdween de positieve energie en overheerste er een zwaar gevoel.

Een groot deel van het raadslidmaatschap speelt zich namelijk af in de publieke commissie- en raadsvergaderingen. Verschillen worden daar juist benadrukt met als doel om Amsterdammers te laten zien waar elke partij voor staat. Ik zag dat mijn collega’s deze rol op een veel natuurlijkere manier vervulden dan ik. Het vergroten van verschillen is iets dat niet bij mijn persoonlijkheid past. Het plezier van de andere taken van het raadslidmaatschap wogen uiteindelijk dan ook niet op tegen de moeite die het mij kostte om deel uit te maken van die politieke wereld.”

Karaman zegt de overigens partij niet vaarwel, hij gaat aan de slag voor de kandidatencommissie van GroenLinks voor de Tweede Kamer. Interessante positie: anderen adviseren hoe politiek moet als je zelf niet tegen politiek kan.

Lees ook – Onlangs bij protest opgepakt GroenLinks-gemeenteraadslid Amsterdam wil FvD en PVV ‘opheffen’